Τρίτη 5 Απριλίου 2011


Picture 0 for Bραβείο «Επιχειρείν» στον Διαμαντή Μασούτη

Βραβείο “Επιχειρείν” στον Διαμαντή Μασούτη
Στον επιχειρηματία Διαμαντή Μασούτη, ιδρυτή και επικεφαλής της γνωστής βορειοελλαδικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Δ. Μασούτης, απονεμήθηκε το βραβείο “Επιχειρείν” κατά την 7η Βραδιά Επικοινωνίας, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ).
Το εν λόγω βραβείο δόθηκε φέτος για πρώτη φορά και θα απονέμεται στον επιχειρηματία της χρονιάς για τη συνεχή, πολυετή και σημαντική δραστηριότητά του, η οποία συμβάλλει έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. 
Την τιμητική πλακέτα στον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία παρέδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΕΕΔΕΒΕ Ντίνος Κωστόπουλος και ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Πυλαρινός.
Ο Διαμαντής Μασούτης γεννήθηκε το 1941 στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία 20 χρονών ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία και προσελήφθη στην εταιρεία ΤΡΥΛΕΤ ως πωλητής. Τέσσερα χρόνια αργότερα αποφάσισε να ανοίξει δική του επιχείρηση στον τομέα του χονδρεμπορίου.
Με την οικονομική βοήθεια συγγενών του αγόρασε ένα αυτοκίνητο και βρήκε μια αποθήκη από όπου προωθούσε εμπορεύματα σε καταστήματα λιανικής. Το χονδρεμπόριο είχε μεγάλη επιτυχία και τον βοήθησε να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δουλειές του και να μεταπηδήσει στο λιανεμπόριο. Έτσι το 1976 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αντιγονιδών με την επωνυμία “Μασούτης”. 
Σήμερα ο όμιλος Μασούτης διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.
“Επαγγελματικά ενεργός μέχρι και σήμερα ο Διαμαντής Μασούτης, ξενικά πάντα την εργασία του νωρίς το πρωί στο γραφείο του που βρίσκεται στη Θέρμη και την ολοκληρώνει συνήθως αργά το απόγευμα. Εξακολουθεί να έχει φίλους από το παρελθόν, ενώ η οικογένεια απορροφά τον ελεύθερό του χρόνο. Τα παιδιά του, πάντα δίπλα του στην επαγγελματική του πορεία, έχουν αναλάβει σήμερα τη γενική διεύθυνση και αποτελούν το μέλλον της επιχείρησης” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΕΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου