Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΑΠΟΡΙΕΣ…..
Οι δήμοι είναι υπερχρεωμένοι. Σιγά το νέο… Το ξέραμε ότι οι δήμοι είναι υπερχρεωμένοι. Ναι, λοιπόν, το γεγονός ότι οι περισσότεροι ΟΤΑ είναι υπερχρεωμένοι αποτελεί κοινό μυστικό, οπότε κανείς δεν πρέπει να δηλώνει έκπληκτος από τα νούμερα που εμφανίζονται στη δημοσιότητα αυτές τις ημέρες με τη ψήφιση των προϋπολογισμών. Οι δήμοι του νομού μας άφησαν προίκα στις νέες δημοτικές αρχές, χρέη που υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρα, ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Από μόνοι τους οι αριθμοί… ίσως δεν αποκαλύπτουν όλη την έκταση της θλιβερής οικονομικής πραγματικότητας στους περισσότερους τουλάχιστον, πρώην (πλέον) δήμους.
Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δεν είναι αποτέλεσμα μιας παρεμβατικής πολιτικής που ως στόχο είχε την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας ή την προώθηση μιας αξιόπιστης κοινωνικής πολιτικής.
Το ερώτημα και στην περίπτωση των δήμων δε διαφοροποιείται σε σχέση με τη γενικότερη απορία της ελληνικής κοινωνίας, αυτές τις ημέρες: Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου