Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΔΕΘ: Αγριεύει η κόντρα Κωνσταντίνου – Μαυράκη
Πρόβλημα λειτουργίας αντιμετωπίζει το εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ Α.Ε.) καθώς τα μέλη του έχουν χωριστεί σε τουλάχιστον δύο στρατόπεδα, σε αυτούς που συντάσσονται με τον πρόεδρο του φορέα, Γιάννη Κωνσταντίνου, και με εκείνους που ακολουθούν τον Κώστα Μαυράκη, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
Οι σχέσεις των δύο πλευρών κινούνται σε τεντωμένο σχοινί, με τους δύο άντρες να αμφισβητούν ο ένας τις προθέσεις και τις ικανότητάς του άλλου, ενώ υπάρχει σαφής διαφωνία και ως προς το θέμα των αρμοδιοτήτων του καθενός. Την ίδια ώρα αυξάνεται η αλληλογραφία που παράγεται τόσο ενδοεταιρικά όσο και προς τις πολιτικές προϊστάμενες αρχές. Στην κόντρα αυτή, ιδιαίτερη «σελίδα» κατέχει καταγγελία κατά του Κώστα Μαυράκη, σύμφωνα με την οποία στον πρόσφατο διαγωνισμό για πρόσληψη συμβούλου της ΔΕΘ ευνοήθηκε υποψήφια εταιρία, στον όμιλο της οποίας προσελήφθη -λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών- η κόρη του.
Για το θέμα δεοντολογίας που ανέκυψε, ο κ.Κωνσταντίνου ενημέρωσε δια επιστολής τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως και τους υπουργό και υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Σωκράτη Ξυνίδη, αντίστοιχα. Στις παράπλευρες απώλειες των τεταμένων σχέσεων των δύο στελεχών καταγράφεται και η επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, συνεδρίαση της Πέμπτης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ, η οποία εν τέλει διακόπηκε και θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου