Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Καιρός : Βελτίωση από Παρασκευή, Κούλουμα με πολύ κρύο
Νεφώσεις με βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.
Νεφώσεις και βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα χιονίσει στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Σε Ηπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα σε νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και βόρεια Πελοπόννησο θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί
νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια 6-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Υφεση την Παρασκευή, κακοκαιρία την Καθαρά Δευτέρα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά προς το βράδυ η χιονόπτωση θα σταματήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΣΑΒΒΑΤΟ: Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα. Νεφώσεις θα εκδηλωθούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΚΥΡΙΑΚΗ: Νεφώσεις και σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά. Από το μεσημέρι, όμως, ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα δυτικά και νότια, ενώ χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στα ανατολικά θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδος ως προς τη μέγιστη τιμή, όμως από το απόγευμα και από τα βόρεια θα είναι σε σταδιακή πτώση.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: Κακοκαιρία θα έχει όλη η χώρα την Καθαρά Δευτέρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και τη κεντρικής Ελλάδας, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 και πιθανώς και τα 9 μποφόρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου