Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΙ: 3.000 εποχικοί εγκρίνονται άμεσα
Mέχρι το τέλος Μαρτίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην έγκριση και τον καταμερισμό των πρώτων 3.000 θέσεων εποχικού προσωπικού για τους ΟΤΑ από το σύνολο των 7.650 θέσεων που αντιστοιχούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2011.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών, που έχει στη διάθεσή του το σύνολο των αιτημάτων εποχικού προσωπικού που κατέθεσαν οι δήμοι και οι περιφέρειες, έχει κατανείμει τις 7.650 θέσεις εποχικού προσωπικού (μειωμένες κατά 15% σε σχέση με το 2010) προτάσσοντας τις άμεσες ανάγκες των δήμων στις κοινωνικές υπηρεσίες.
Η άμεση προκήρυξη θέσεων στις κοινωνικές δομές αποτελούσε αίτημα των δημάρχων οι οποίοι έχουν καταγράψει αύξηση των αιτήσεων δημοτών στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, λόγω οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρώτη «δόση» εποχικού προσωπικού στους ΟΤΑ θα καλύψει ανάγκες ανθρώπινου δυναμικού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς (βρεφονηπιοκόμοι, τραπεζοκόμοι κ.ά.), στους πολιτιστικούς οργανισμούς των ΟΤΑ (καθηγητές μουσικής σε δημοτικά ωδεία και πνευματικά κέντρα κ.α.), στους αθλητικούς οργανισμούς (γυμναστές κ.ά.).
Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού στην καθαριότητα και στον ανταποδοτικό τομέα της ύδρευσης δεν χρειάζονται έγκριση της διυπουργικής επιτροπής και υλοποιούνται με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ από τους δήμους. Οι συμβασιούχοι που θα απασχοληθούν στην καθαριότητα και στην ύδρευση δεν υπολογίζονται στον τελικό αριθμό των 7.650 θέσεων εποχικού προσωπικού.
Αρκετοί δήμοι της χώρας έχουν προκηρύξει ήδη τις θέσεις που αφορούν εργάτες καθαριότητας.
Μετά από αίτημα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη για μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου για υπαλλήλους της καθαριότητας, ο υφυπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να γίνει καμία μετατροπή σύμβασης και ότι όλες οι θέσεις εποχικού προσωπικού (συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου που θα εγκριθούν) θα προκηρυχθούν με τις διαδικασίες που προβλέπει το ΑΣΕΠ.
ΣΧΟΛΕΙΑ
Υπολογίζεται ότι θα εγκριθούν 25.000 θέσεις εκπαιδευτικών που θα εργαστούν με συμβάσεις (αναπληρωτές) το 2011. Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων θεωρείται σίγουρο ότι θα οδηγήσουν στη μείωση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών, αφού ένας σημαντικός αριθμός διδακτικών ωρών θα καλυφθεί από το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό μετά την ανακατανομή των μαθητών στις νέες σχολικές μονάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου