Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Εμπόριο: Επιδημία λουκέτων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη
Μεγαλύτερες αντιστάσεις σε σχέση με την περιοχή της Αθήνας όπου το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων έχει αυξηθεί στο 23,4% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010, εμφανίζει σε μια πρώτη ανάγνωση ο εμπορικός ιστός στην περιφέρεια.
Παρ’ όλα αυτά αν και το κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορεί να εμφανίζει μια πιο ενθαρρυντική «εικόνα» σε σύγκριση με την Αθήνα, εν τούτοις το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου, έχει αυξηθεί στο 17% από 10,1%.
Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία που προέρχονται από σχετική επικαιροποιημένη έρευνα της ΕΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα μεταξύ 25 Φεβρουαρίου – 13 Μαρτίου.
Ειδικότερα από την έρευνα προκύπτει ότι στη Θεσσαλονίκη οι εμπορικοί δρόμοι Εγνατία, Βενιζέλου και Βασιλίσσης Όλγας φαίνεται να έχουν πληγεί περισσότερο, αφού το 16,9%, 16,8% και 18,5% αντίστοιχα, των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο.
Κρισιμότερη είναι η κατάσταση στην οδό Κασσάνδρου όπου 1 στις 3 επιχειρήσεις έχει κλείσει, ενώ η Τσιμισκή, αν και παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με άλλους εμπορικούς δρόμους (περίπου 11%), σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου (8%), σημειώνει μιας σαφής επιδείνωση. Αντιθέτως στους εμπορικούς δρόμους Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη εμφανίζονται τα χαμηλότερα ποσοστά κλεισιμάτων που μόλις φτάνουν το 8,7% και 7,8% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου