Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αλλαγή σελίδας για τη ΜΕΒΓΑΛ
Την πρώτη σελίδα του νέου κεφαλαίου της ιστορίας της έγραψε στη χθεσινή έκτακτη γενική της συνέλευση η ΜΕΒΓΑΛ με την αλλαγή του διοικητικού της συμβουλίου στο οποίο θα συμμετέχει στο εξής και η Vivartia.
Είναι η πρώτη φορά που η παραδοσιακά οικογενειακή επιχείρηση δέχεται στους κόλπους της έναν εξωτερικό παίκτη. Πρόκειται για το πρώτο βήμα στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση της ΜΕΒΓΑΛ και της ΔΕΛΤΑ Τροφίμων, θυγατρικής της Vivartia.
Ισχυρός άνδρας της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας αναδείχθηκε από την εκλογή της νέας διοίκησης ο πρόεδρός της Πέτρος Παπαδάκης, ο οποίος συγκεντρώνει πλέον στα χέρια του τις αρμοδιότητες τόσο του προέδρου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Ο κ. Παπαδάκης δήλωνε όλο τον τελευταίο καιρό τη βούλησή του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα διοικητικά δρώμενα της ΜΕΒΓΑΛ κατά τη νέα εποχή, που θα την οδηγήσει και στη συγχώνευσή της με τη ΔΕΛΤΑ.
Ο μέχρι χθες διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Συμεωνίδης, ο οποίος εμφανιζόταν δυσαρεστημένος από την τροπή που έλαβε η συμφωνία της ΜΕΒΓΑΛ για τον γάμο με τη Vivartia, θα έχει στο νέο δ.σ. τη θέση του μέλους, όπως και η Μαίρη Χατζάκου, κόρη του ιδρυτή της γαλακτοβιομηχανίας και πρόεδρος πριν από τον κ. Παπαδάκη, η οποία ήταν και εκείνη που πούλησε πρώτη στη Vivartia.
Στο διοικητικό συμβούλιο, όμως, κάνει πλέον την είσοδό της και η Vivartia μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της Γιάννη Αρτινού, από τη θέση του μέλους, ο οποίος βρισκόταν χθες στο υποκατάστημα της ΜΕΒΓΑΛ στη Θεσσαλονίκη. Η Vivartia εμφανίστηκε στη γενική συνέλευση με το 14,8% που απέκτησε από την κ. Χατζάκου. Άλλωστε, η μεταβίβαση των μετοχών της πλευράς Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου (43%) προς την αθηναϊκή εταιρεία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Το διοικητικό συμβούλιο εξελέγη ομόφωνα, όμως ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συγκέντρωσε τις ψήφους των έξι εκ των επτά μελών, καθώς ο κ. Συμεωνίδης διαφοροποίησε τη στάση του. Πάντως, το κλίμα ήταν πολιτισμένο, χωρίς τις κορόνες και τις εντάσεις που εξαπολύθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των δύο ανδρών.
Από το νέο διοικητικό συμβούλιο αισθητή είναι η απουσία των μελών των δύο ιδρυτικών οικογενειών που συμμετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση, σε μία προσπάθεια να καταδειχτεί η στροφή από την οικογενειοκρατία σε ένα πιο τεχνοκρατικό σχήμα. Έτσι, προωθήθηκαν τεχνοκράτες, που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας τις νέες αποστολές της ΜΕΒΓΑΛ. Αντιπρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ εξελέγη ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Αντώνης Μάντης, που υπήρξε σύμβουλος της εταιρείας επί 30ετία. Το δ.σ. συμπληρώνουν ο Νικόλαος Τζαναβάρης, τεχνικός σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, και ο Ιάσων Δούμπης, νομικός σύμβουλος της εταιρείας. Στο επόμενο διάστημα μεγάλη πρόκληση για τη νέα διοίκηση θα είναι η ομαλή ολοκλήρωση της συγχώνευσης ΜΕΒΓΑΛ - ΔΕΛΤΑ Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου