Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΠαραΔημοτικά  από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Χθες φάνηκε το πόσο δύσκολη θα είναι η συνεργασία του Δημάρχου Παναγιώτη Δαϊκούδη με τον συν δήμαρχο Γιάννη Μπίκο, ( και είμαστε ακόμα στους πρώτους 3 μήνες της συνδιοίκησης) ,  άλλωστε από τα χτυπήματα που γίνονται κάτω από την μέση με διαρροές και δημοσιεύματα για τον Δήμαρχο και την αποτελεσματικότητα του δείχνουν το κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις των δύο αντρών.
Κατά την αγόρευση χθες του συν δημάρχου Γιάννη Μπίκου σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών και σε παρατήρηση του προέδρου του ΔΣ  Κώστα Πλαγάκου να συντομεύει γιατί μακρηγορούσε  έγινε ένα μικρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους ,που αν κάποιος ήταν μέσα στην αίθουσα και έβλεπε τα βλέμματα που αντάλλαξαν θα καταλάβαινε πολλά.
Από το μπλοκ μας δεν χαριστήκαμε στον Δήμαρχο Παναγιώτη Δαϊκούδη, και αυτό το γνωρίζετε όσοι είστε αναγνώστες μας, όμως από την λογική κριτική για πράξεις του Δημάρχου μέχρι να τα ισοπεδώνουμε όλα και να τον θεωρούμε άχρηστο και ότι δεν κάνει τίποτα όπως υπονοούν κάποια κατευθυνόμενα δημοσιεύματα έχει μεγάλη διαφορά.
Ξέρουμε και το έχουμε πει πολλές φορές ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έγινε στην χειρότερη στιγμή για την χώρα και φυσικά και για τους Δήμους από οικονομικής άποψης, η κεντρική εξουσία πέταξε στην κυριολεξία όλους τους εκλεγμένους Δημάρχους στα βαθιά και μάλιστα χωρίς σωσίβιο, και τους άφησε να κολυμπήσουν μόνοι σε ένα πέλαγος προβλημάτων που έφεραν οι συνενώσεις.
Έχουμε πει ότι ο Παναγιώτης Δαϊκουδης ,όπως λέει και ο λαός μας, θα φάει στην μάπα κατά το κοινός λεγόμενο, όλα τα στραβά της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη  για να έρθει σε 19 μήνες ο συν δήμαρχος Γιάννης Μπίκος σαν άλλος Καίσαρας, να αναλάβει έναν Δήμο, που λογικά θα έχει μπει σε μια σειρά,…. Και να φωνάξει ………. Δοξάστεμε
Επειδή χθες ακούστηκε από τον συν δήμαρχο Γιάννη Μπίκο, μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για κάποια εταιρεία ότι κάνει δωρεάν μια μελέτη για έργο του Δήμου , μήπως θα μπορούσαν να μας απαντήσουν πόσα έργα επί πληρωμή και τι ποσά έχει πάρει η αναφερόμενη εταιρεία ώστε να ξέρουμε και εμείς οι απλοί και όμως ενεργοί πολίτες του Δήμου, το πόσο μας έχει στοιχήσει το δωρεάν ???
Τελικά αποδεικνύετε ότι και τον ρόλο του συν δημάρχου μάλλον τον ζήλεψε και τον θέλει και ο έτερος αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Χαλκηδόνας Αλέξανδρος Μανακης, γιατί στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο προσπάθησε αυτός να απαντήσει σε ερωτήματα συμβούλων της αντιπολίτευσης προς τον δήμαρχο, ευτυχώς τον σταμάτησε ο πρόεδρος του Δ.Σ γιατί με την φόρα που είχε πάρει ίσως να πήγαινε να καθίσει και στην θέση του Δημάρχου….
Για τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν μπορούμε να πούμε και πολλά με εξαίρεση των Σάββα Μωυσίδη,  ο Αριστείδης Αραμπατζής (μάλλον νιώθει πολύ άβολα στην θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και βλέπει για αλλού) ενώ ο έτερος της Αντιπολίτευσης Μαυρουδής Μηντσιούδης πολλές φορές φαίνεται, ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του τον αντικαθιστούν στο ρόλο του επικεφαλής της παράταξης που θεωρητικά  είναι αρχηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου