Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μαύρες σημαίες στις μαθητικές παρελάσεις
Σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την απάλειψη από τον εκπαιδευτικό χάρτη χιλιάδων σχολείων θα εξελιχθούν οι μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο σε πολλές περιοχές. Μαθητικά συμβούλια σχολείων που συγχωνεύονται, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, έχουν αποφασίσει την αποχή τους από την παρέλαση, ενώ σε άλλες πόλεις και γειτονιές οι μαθητές θα παρελάσουν με μαύρες σημαίες για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.
Στο μεταξύ οι πρόεδροι των δύο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, επιστρέφουν ως απαράδεκτη την επιστολή της υπουργού Παιδείας με την οποία ενοχοποιούνται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για την απώλεια διδακτικών ωρών. 'Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κ. Μαντάς, η υπουργός Παιδείας ανακάλυψε τον "ένοχο" για την απώλεια μαθημάτων στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν φέτος οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και όχι στα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν, με ευθύνη της, από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία. Η αποστολή της επιστολής την ημέρα που οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πήραν απόφαση για νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μαρτίου, έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών και τη συκοφάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος, τόνισε ο Κ. Μαντάς, που κατηγόρησε την Α. Διαμαντοπούλου για υποκρισία. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι, ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΟΛΜΕ, Δ.Πεπέ. Και οι δύο ομοσπονδίες θα αγνοήσουν την απαίτηση της Α. Διαμαντοπούλου να προτείνουν τρόπους αναπλήρωσης των μαθημάτων που χάθηκαν λόγω κινητοποιήσεων.
"Στο πόδι" και ο δήμος Λαγκαδά για τις συγχωνεύσεις
Ο δήμος Λαγκαδά πήρε χθες τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων για τις συγχωνεύσεις σχολείων που σκοπεύει να πραγματοποιήσει από τη νέα σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας. Στην κεντρική πλατεία του δήμου συγκεντρώθηκαν χθες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, και διαδήλωσαν με αίτημα να μην καταργηθούν το γυμνάσιο Ξυλόπολης και Ασκού και τα δημοτικά Ανάληψης και Καλυμβίων. Αν και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά έλαβε απόφαση να παραμείνουν κλειστά χθες όλα τα σχολεία του δήμου, αρκετά από αυτά λειτούργησαν κανονικά. Κλειστά παρέμειναν έξι δημοτικά σχολεία, ενώ στα υπόλοιπα που λειτούργησαν σημαντικό ποσοστό μαθητών απείχε από τα μαθήματα. Κλειστά παρέμειναν επίσης τα δύο προς συγχώνευση γυμνάσια, ενώ στο 1ο και 3ο γυμνάσιο Λαγκαδά, στο γυμνάσιο και στο γενικό λύκειο Ασσήρου, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου