Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ντομινίκ Στρος-Καν
Να τον χαίρεστε τον  <φίλο >που μας κουβαλήσατε  κ. Παπανδρέου
Βρε ούστ…..
Σκληρές δηλώσεις σε γαλλικό ντοκιμαντέρ
Η απάτη στην Ελλάδα πάει σύννεφο, τονίζει ο Ντομινίκ Στρος-Καν
Εάν δεν είχε ζητηθεί η παρέµβαση του ΔΝΤ η Ελλάδα θα είχε πέσει στην άβυσσο, υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ  
 «Οι Έλληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όμως είναι εκείνοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους». Προσθέτει μάλιστα με καταγγελτικό ύφος: «Η απάτη πάει σύννεφο», θεωρώντας πως εάν δεν είχε ζητηθεί η παρέμβαση του ΔΝΤ η Ελλάδα «θα είχε πέσει στην άβυσσο».
Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε εν όψει της πιθανής υποψηφιότητάς του στη γαλλική προεδρία, δύο δημοσιογράφοι τον ακολουθούσαν επί αρκετούς μήνες σε διάφορα ταξίδια του ανά τον κόσμο. Το συνεργείο ήταν εκεί όταν ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Ουάσινγκτον, την ημέρα που η Ελλάδα ζήτησε επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
 «Ο Ντοµινίκ Στρος-Καν, τέλος, θεωρεί φυσιολογικές τις αντιδράσεις στην Ελλάδα. «Είναι αναπόφευκτο να µας κατηγορούν παρότι δεν φταίµε εµείς» τονίζει.
«Η πραγµατικότητα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά. Όταν µια γυναίκα λέει πως δεν µπορεί πια να αγοράσει ψωµί, λέει την αλήθεια. Όλος αυτός ο θυµός είναι θεµιτός. Οι άνθρωποι στον δρόµο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ. Η απάτη πάει σύννεφο. Αν δεν είχαµε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου