Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

 
Κυνικότητα
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ
Όταν ο ηγέτης πήγε στο ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής είχε στις αποσκευές του, πέρα από τα χρειαζούμενα για το ταξίδι, την απόφαση για εκποίηση 50 δισ. του κοινού μας πλούτου και τη μεγάλη αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων.
ΜΕΤΑ, βγαίνοντας, είχε μια απόφαση που σε απλά ελληνικά έλεγε: «Δεν πρόκειται να χρεοκοπήσετε αυτή τη χρονιά» και μια δέσμευση, να συνεχίσει αταλάντευτος την πορεία που έχει χαράξει.
Ο ΙΔΙΟΣ, με το γνωστό γλαφυρό του ύφος, δήλωσε: «Οι αποφάσεις δίνουν νέα δυναμική και προοπτική στη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε: «Η επιτυχία εξαρτάται από τις μάχες που δίνουμε καθημερινά στη χώρα μας».
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ στην άκρη την αναφορά στη συλλογική μας προσπάθεια! Ακόμη και οι ηγέτες δικαιούνται να κάνουν πλάκα. Και ακριβώς επειδή είναι... ηγέτες και όχι απλοί άνθρωποι, όταν αστειεύονται το κάνουν πάντοτε σε βάρος μας.
ΕΚΕΙΝΕΣ τις καθημερινές μάχες όμως που μας «υποσχόταν» πώς να τις προσπεράσουμε; Επειδή τον γνωρίζουμε καλά, όλοι αρχίσαμε να κοιτάμε, πότε δεξιά, πότε αριστερά, για να δούμε από πού θα μας έρθει ο νέος λογαριασμός.

ΚΑΙ ΗΡΘΕ! Αυτή τη φορά πήραν το ψαλίδι και βγήκαν στους δρόμους «κυνηγώντας» υπηρεσίες, σχολεία και νοσοκομεία. Γιατί αυτά που μάθαμε στην... παλιά Ελλάδα για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια πρέπει να τα ξεχάσουμε το ταχύτερο.
Η ΝΕΑ Ελλάδα είναι η Ελλάδα του Μνημονίου. Την αλλάζει το ΠΑΣΟΚ που έχει ήδη αλλάξει. Και στη νέα Ελλάδα οι ελίτ δεν τρώνε μόνο αποδοχές και συντάξεις, καταβροχθίζουν και κάθε τι που συνιστά κοινωνική στήριξη.
ΓΙ' ΑΥΤΟ συγχωνεύουν τα σχολεία. Δεν ενδιαφέρονται αν οι μαθητές θα πάνε για μάθημα προσθέτοντας στον κόπο τους δύο ή πέντε χιλιόμετρα μετακίνησης. Οπως δεν ενδιαφέρονται για τους όρους που εξασφαλίζουν ποιότητα στην εκπαίδευση. Σχολεία-γκέτο για έναν κόσμο σε γκέτο απεργάζονται.
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» στους δήμους χθες, «Καλλικράτης» στην Παιδεία και την Υγεία τώρα. Τι κι αν τα νοσοκομεία που καταργούνται οδηγούν ευθέως σε ράντσα στο ένα και μοναδικό νομαρχιακό νοσοκομείο, τι κι αν όλα αυτά σημαίνουν ότι πρόσβαση σε ουσιαστικές υπηρεσίες Υγείας θα έχουν μόνο οι έχοντες;
ΑΠΛΗ και κυνικότατη η πολιτική τους. Αφήνουν ακάλυπτους τους εργαζομένους, παρακολουθούν απαθείς την καταιγίδα απολύσεων και μετά εμφανίζονται να δηλώνουν ότι έχουν τη λύση: πρόσκαιρο φιλί ζωής σε ορισμένους.
ΓΙΑΤΙ τι άλλο κάνουν όταν παρουσιάζουν προγράμματα πεντάμηνης εργασίας για 50.000 ανθρώπους, την ώρα που οι άνεργοι αγγίζουν πια τις 700.000 με τις ευλογίες της κυβέρνησης;
ΚΑΙ ΜΕΤΑ έχεις τον ηγέτη να αναρωτιέται «ποιος κυβερνά αυτόν τον κόσμο», οι αγορές ή οι πολιτικοί; Δυστυχώς γι' αυτόν και εδώ η απάντηση είναι απλή: Οι αγορές διά των πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου