Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμου Χαλκηδόνος
Με εντάσεις και διαπληκτισμούς έγινε χθες το δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Χαλκηδόνος οι 4 πρώτες ώρες αναλώθηκαν στα 7 πρώτα θέματα από τα 42 και φυσικά σε αυτό που αφορούσε την εκλογή του συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης.
Τελικά ο Δήμαρχος πατούσε σε δύο βάρκες γιατί φαίνετε ότι είχε υποσχεθεί προεκλογικά την θέση σε περισσότερους από δυο και έτσι δεν μπόρεσε να στηρίξει μόνο έναν υποψήφιο.
Στην μυστική ψηφοφορία που έγινε για τους 12 υποψηφίους οι 2 πρώτοι σε ψήφους είναι ο κ. Χαζηδημητρίου από τα Κουφάλια με 9 ψήφους και ο κ. Τσόλης  από την Νέα Μεσήμβρια με 5 ψήφους,  φυσικά κανένας δεν εξελέγη μιας και ο νομοθέτης ζητά για την εκλογή του συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης την απόλυτη πλειοψηφία, έχουμε λοιπόν και συνέχεια σε αυτό το σήριαλ.
Ψηφίστηκε η κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων των πρώην Δήμων και η δημιουργία ΝΠΔΔ  στους τομείς κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος.
Ψηφίστηκε η δημιουργία ΝΠΔΔ που θα περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς κα τα ΚΑΠΗ του Δήμου το οποίο θα διοικείτε από 13 μελές συμβούλιο στο όποιο τα 10 άτομα θα είναι από την πλευρά της πλειοψηφίας και τα 3 από την πλευρά της μειοψηφίας.
Εδώ ο Δήμαρχος έδειξε πόσο δημοκρατικά λειτουργεί , από τα 10 άτομα που έβαλε στην διοίκηση του νέου Νομικού Προσώπου εκτός από τον Πρόεδρο του, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χούλια και τους Δημοτικούς Συμβούλους στην διοίκηση,  από την πλευρά των πολιτών αντί να κάνει πράξη την δημοκρατία, δηλαδή τα ΚΑΠΗ και οι παιδικοί σταθμοί να ψηφίσουν ποιους θέλουν στην διοίκηση τους , επέβαλε με το αποφασίζουμε και διατάζουμε τους αποτυχημένους συμβούλους του συνδυασμού του στις Δημοτικές εκλογές  οι οποίο καμία μα καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο. Μπράβο Δημοκράτη Δήμαρχε.  Όλα αυτά να ξέρεις αργά ή γρήγορα θα τα βρεις μπροστά σου.
Ψηφίστηκε και οι κατάργηση των ΔΕΥΑ των 3 παλιών Δήμων και η δημιουργία μιας ΔΕΥΑ, εδώ φάνηκε σε όλη της την έκταση το πώς λειτουργεί η Διοίκηση του Δήμου σε ότι αφορά την αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου, προσπαθεί να μαζέψει όσες  υπηρεσίες μπορεί στην έδρα του Δήμου στα Κουφάλια γιατί σε αυτό το θέμα υπήρξε ομόφωνη πρόταση της αντιπολίτευσης η έδρα της νέας ΔΕΥΑ να είναι η Χαλκηδόνα μιας και προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι πρόβαλαν την αποκέντρωση των υπηρεσιών, (όμως άλλο τι λες όταν είσαι στο μπαλκόνι και άλλο τι κάνεις όταν εκλέγεσαι, άπειρα τα παραδείγματα), εδώ λοιπόν φάνηκε ότι η απόφαση  να μαζευτούν σιγά σιγά όλες οι υπηρεσίες του Δήμου  στα Κουφαλια είναι σχεδιασμένο, γιατί ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Τσανης Παναγιώτης είπε ότι έπρεπε να γίνει ειδική συνεδρίαση για την αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου,  μιας και προβλέπετε από τον νόμο αυτό,  πράγμα που δέχτηκε  και ο Δήμαρχος, όμως όταν τελικά όταν θα γίνει αυτή η ειδική συνεδρίαση με όλες αυτές  τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου δεν θα υπάρχει υπηρεσία να πάει σε άλλο δημοτικό διαμέρισμα γιατί όλες θα έχουμε μεταφερθεί στην έδρα του Δήμου  στα Κουφάλια.
Ενώ λοιπόν  σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε να είναι η έδρα της νέας ΔΕΥΑ στο Δ.Δ. Χαλκηδόνας η πλειοψηφία δεν συναίνεσε  και ψήφισε να είναι στο Δ.Δ. Κουφαλίων,. Ο μονός Δημοτικός Σύμβουλος από την πλευρά της πλειοψηφίας  που ψήφισε κατά, είναι ο κ. Βαϊνάς ενώ ο κ. Μανακης δεν στήριξε το χωριό του, έτσι για να ξέρουν οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας ποιους έχουν ψηφίσει για να τους εκπροσωπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου