Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο Δήμος  Χαλκηδόνος μετά την καταιγίδα !!!



Φωτογραφία από : www. dimosagiou.blogspot.gr  



Ακόμα προσπαθεί να συνέρθει από το χθεσινό στραπατσάρισμα και την  ήττα ο Γιάννης Μπίκος   στην εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η έκπληξη αλλά και η οργή φαινόταν στο πρόσωπο του μετά το αποτέλεσμα που εμφανώς δεν το περίμενε,  το μήνυμα που του έστειλαν οι αντάρτες της πλειοψηφίας ήταν ηχηρό και αναφερόταν στο δικό του πρόσωπο και στις επιλογές που έχει  κάνει και όχι στο πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου Κώστα Ταξιάρχη.

Μέχρι την επόμενη συνεδρίαση για την νέα ψηφοφορία   προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προσπαθήσει να προσεταιριστεί εκείνους τους συμβούλους που θεωρεί ότι δεν ψήφισαν την δική του επιλογή (ή ψηφοφορία είναι μυστική), πράγμα όμως δύσκολο γιατί δεν έχει ποιά στα χέρια του εκείνες τις επιλογές   που θα μπορούσε να τους δελεάσει ώστε να ψηφίσουν την επιλογή  του .

Από την άλλη πλευρά ή αντιπολίτευση αν και περίμενε ότι θα υπήρχαν κάποιες διαρροές στην ψηφοφορία από τους συμβούλους της πλειοψηφίας δεν πίστευαν και δεν περίμεναν ότι θα ήταν τόσες πολλές και ότι τελικά δεν θα μπορούσε ο Δήμαρχος να εκλέξει τον πρόεδρο του Δ.Σ. και στις 3 ψηφοφορίες .

 Αυτά αναφέρει ο νομοθέτης σχετικά με την εκλογή προέδρου στο  Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 64 του ν. 3852/2010 «… 2. ….. Μετά την εκλογή των υποψηφίων για τα αξιώματα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου διενεργείται η εκλογή, από το σύνολο των συμβούλων, για την ανάδειξη του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του οργάνου. Για να εκλεγεί ο προταθείς πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Εάν κατά την πρώτη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του προηγούμενου εδαφίου, διενεργείται δεύτερη ψηφοφορία.  Εάν  και  κατά  τη  δεύτερη  ψηφοφορία  δεν  συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία αρκεί η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου».

Στους νέους αντιδημάρχους που με όρεξη ξεκίνησαν την θητεία τους, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που έχουν αναλάβει για το καλό του δήμου και των δημοτών, θα είμαστε δίπλα τους και θα προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε   για το καλό του συνόλου.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου