Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013


 Καθημερινά  &  Άλλα…




Έμπνευση 

 Ήθελα και να 'ξερα τι έχουν στο κεφάλι τους αυτοί που συντάσσουν, ελέγχουν και ψηφίζουν τους νόμους. Για να δώσω μια εξήγηση και να καταλάβω τι θα κερδίσει το κράτος από διατάξεις που θυμίζουν παραλήρημα τρόφιμου σε άσυλο. Όπως η απίστευτη, η οποία ξεπερνάει σε έμπνευση και... μεγαλείο αυτήν του φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση από φέτος της προσαύξησης αφορολόγητου ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Ζημιά ανεπανόρθωτη

Λοιπόν, για να τα πούμε μέχρι να τα βρούμε: Και 80 λεπτά να πέσει τώρα το πετρέλαιο θέρμανσης, πάλι οι παραγγελίες περιορισμένες έως ελάχιστες θα είναι. Στα σπίτια έχουν γίνει μετατροπές που έχουν κοστίσει αρκετά χρήματα και ένας-ένας, αν δεν κάνει τουλάχιστον απόσβεση, πετρέλαιο δε βάζει. Ειδικά αν έχει δικά του ξύλα για κάψιμο και δεν τα αγοράζει. Ας πρόσεχαν οι φωστήρες της εξομοίωσης...

Τιμωρία

Κάτι που πρακτικά εξισώνει το φόρο που πρέπει να πληρώσει ένας μισθωτός χωρίς παιδιά και ένας με παιδιά, ακόμη και αν αυτός είναι πολύτεκνος. Και αυτό σε μια χώρα που υποφέρει από υπογεννητικότητα  και σε μια ήπειρο που γερνάει με ρυθμούς τραγικούς. Ειλικρινά, κάτι πιο παρανοϊκό θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί; Και τέλος πάντων ποιος μπορεί να δώσει μια εξήγηση για να καταλάβουμε το σκεπτικό πίσω από αυτή τη διάταξη; Γιατί ειλικρινά, όσο και αν προσπαθούμε, άκρη δε βγάζουμε στην τιμωρία των γονέων.

Ανήκουστο

 Παγκόσμια πρωτοτυπία: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία φορολογούνται τα παιδιά, αλλά δε φορολογούνται τα... σκάφη!


Ανίκανοι

Ο ένας είχε τη λίστα και την έχασε. Ο άλλος κατέστρεψε το πρωτότυπο και κράτησε αντίγραφο. Αυτό δεν είναι πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι παιδική χαρά.

Σουτ... διαστημικό

Για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ έχω ένα πράγμα να πω: Φανταστείτε τον υπεύθυνο λογιστηρίου μιας οποιασδήποτε επιχείρησης που διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο ένα τέτοιο θέμα. Πού θα βρισκόταν σήμερα; Μπορεί και στο διάστημα από τη δύναμη του... σουτ που θα είχε φάει.


Σχολιαστής 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου