Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013


Από δήμαρχος… ειδικός σύμβουλος δημάρχου!


Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο Χαλκηδόνας, Παναγιώτη Δαϊκούδη, ο οποίος… προσελήφθη μόλις χθες (ημερομηνία σχετικού εγγράφου 18 Ιανουαρίου) από τον… αντικαταστάτη του, Γ. Μπίκο ως ειδικός σύμβουλος. Η ενέργεια αυτή του κ. Μπίκου έρχεται να επαληθεύσει παλαιότερο δημοσίευμα της «Κ», όπου αναφερόταν στη μεταξύ τους προεκλογική συμφωνία για 2 συν 2 χρόνια στην καρέκλα του δημάρχου. Όπως είχαμε γράψει αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς… ανταλλάγματα. Ο κ. Μπίκος ανέλαβε τη θέση του δημάρχου, ωστόσο ο κ. Δαϊκούδης δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πάει σπίτι του… 

Μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Μπίκος είχε δηλώσει στην «Κ» ότι ο πρώην δήμαρχος είναι πολύ πιθανό να αξιοποιηθεί σε κάποια δημοτική επιχείρηση ή σε κάποια άλλη θέση. Τελικά όπως φάνηκε η θέση (έμμισθη) βρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος θα συμβουλεύει τον νυν δήμαρχο στο έργο του!

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η δημόσια γνωστοποίηση για τη θέση αυτή, έγινε μόλις 10 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Μπίκο και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυριανή. Μάλιστα, η αίτηση του κ. Δαϊκούδη ήταν η μοναδική εμπρόθεσμη! 

Ο πρώην δήμαρχος προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπου αναφερόταν τα προσόντα του (πτυχιούχος ΠΕ- Επιστήμης Υπολογιστών UNIBERSITY OF RHODE ISLAND- USA) και προσελήφθη ένα μήνα μετά στις 18 Ιανουαρίου. Η θητεία του θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου. Το έργο του, σύμφωνα με την απόφαση, θα είναι η διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ!

 Πηγή : Εφημερίδα Karfitsa








1 σχόλιο:

  1. Αρε Μπίκο ... Είσε αυτός που κατάφερε να κάνει πράξη το ρητό:
    "Από Δήμαρχος - Κλητήρας" σε μόλις 1 μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή