Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013


Τις  δουλείες της νύχτας της βλέπει η  μέρα και γελά
(λαϊκή παροιμία)


       
Σήμερα μετά τις 6 είναι προγραμματισμένο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Χαλκηδόνος, για τις δημαιρεσίες που αφορούν την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων επιτροπών του Δήμου, μιας και την περασμένη Κυριακή ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία δεν μπόρεσε να εκλέξει τον εκλεκτό του για πρόεδρο στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Στην ψηφοφορία αυτή φάνηκε και η ρήξη που υπάρχει μεταξύ του Δημάρχου και των πρώην Αντιδημάρχων , όλη η εβδομάδα πέρασε με τον Δήμαρχο να προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και να μπορέσει σε αυτήν την ψηφοφορία να έχει το αποτέλεσμα που θέλει και να μην πάθει το στραπάτσο που έπαθε την περασμένη Κυριακή,  φυσικά όλη την εβδομάδα κυκλοφόρησαν και αρκετά εναντίον των πρώην αντιδημάρχων από την πλευρά των υποστηρικτών του.

Προσπαθεί λοιπόν να βγει πρόεδρος ο Κώστας Ταξιάρχης και αυτό γιατί, σε περίπτωση που πάλι δεν γίνει εκλογή του προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε συμφώνα με τον νόμο αναλαμβάνει πρόεδρος ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της πλειοψηφίας που δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Κώστα Πλαγάκο, μια εξέλιξη που με τίποτα δεν θα ήθελε ο Γιάννης Μπίκος.

Τους συμβούλους και πρώην αντιδημάρχους που θεωρεί ότι δεν ψήφισαν την επιλογή του δεν μπόρεσε τελικά να τους ελέγξει αν κάνεις δει την επιστολή που έστειλαν στην εφημερίδα <Ελεύθερο Βήμα>, δεν λένε όμως το ίδιο για κάποιους από τους συμβούλους τις αντιπολίτευσης.   Όλη την εβδομάδα στον Δήμο κυκλοφορούν φήμες ότι συγκεριμένοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι, ονομαστικά μάλιστα,  από την παράταξη του Αριστείδη Αραμπατζή και του Μαυρουδή Μηντσιούδη, διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο ότι θα ψηφίσουν την επιλογή του  μιας που η ψηφοφορία είναι μυστική και λογικά    κανείς δεν θα   καταλάβει το ποιος ψήφισε ποιον. 
Έλα όμως που οι συγκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι δακτυλοδεικτούμενοι από πολλούς ότι αυτοί τελικά είναι που θα ρίξουν το σωσίβιο στον Γιάννη Μπίκο  ψηφίζοντας την επιλογή του για πρόεδρο στο Δημοτικό  Συμβούλιο .

Το αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες και από φήμες γίνουν πράξη   θα φάνει σε λίγες ώρες που είναι η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου