Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013


Δημόσια ερώτηση προς τον Δήμαρχο και  το δημοτικό συμβούλιο



 Κυριακίδης Α. Φώτης

Θα σας περιγράψω όμως  την εικόνα από μια βόλτα που κάναμε στο ποτάμι , από την καινούρια γέφυρα μεταξύ Προχώματος Κουφαλίων έως το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο φράγμα της Έλλης.  Ένα τοπίο εξαιρετικό με εναλλαγές νερού- δένδρων , αλλά σκουπίδια , πολλά σκουπίδια. Το  προσπεράσαμε ώσπου φτάσαμε στο παλαιό KATI KATI GIAMUNTO και όλοι μα όλοι αηδιάσαμε. Ξήλωσαν ακόμα και την γυψοσανίδα στους τοίχους . Σήκωσαν τα κεραμίδια για να πάρουν τα καλώδια της στέγης , ξηλώσανε πέτρες από τους τοίχους.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη συμπεριφορά των αρπακτικών , υπάρχει η απουσία της  δημόσιας περιουσίας . Είναι δυνατόν στην επί τρία χρόνια καθημερινή λεηλασία του χώρου αυτού να μην έχει γίνει υπάρξει καμία σοβαρή αντίδραση?  Είναι δυνατόν όλα να είναι αφημένα στη τύχη τους? Ποιος πρέπει να ενδιαφερθεί ? Θα πρέπει οι πολίτες να πάρουν τα όπλα και να βγούνε στους δρόμους? Ποιος είναι αυτός που θα πει έως εδώ?

Η ίδια εικόνα από την πλευρά του Προχώματος. Το πρώην πάρκο των κυνηγών μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο. Έχουν κλαπεί όλα τα ξύλα , έχουν καεί όσα δεν μπορούσαν να μεταφερθούν , από την καλύβα των κυνηγών έχουν μείνει μόνο δυο λαμαρίνες από το δάπεδο, την δε σκεπή από τις τουαλέτες  την έχουν κλέψει καθώς και τις πόρτες.

Να γράψω και άλλα? Για τις γέφυρες του Αξιού ποταμού που καταστρέφονται και λεηλατούνται χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται?

Πείτε μας αν έχετε αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής  και αν είναι  μέσα στον σχεδιασμό σας η προστασία όλων αυτών?

Μην κάνετε life style στα διάφορα καφέ, βγείτε να περπατήσετε και θα τα δείτε . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου