Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013


ΔΗΜΟΙ  Άνω κάτω οι παρατάξεις μετά τις εκλογές για νέα προεδρεία


Στη δυσμενέστερη θέση όλων βρέθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Μπίκος, ο οποίος δεν κατέφερε τελικά να περάσει τη γραμμή του για την ανάδειξη του Κώστα Ταξιάρχη στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου. Ενδεικτικό του μεγέθους των ενδοπαραταξιακών προβλημάτων που καλείται να διαχειριστεί ο κ. Μπίκος είναι το γεγονός ότι η εκλογή προέδρου δεν κατέστη δυνατή, με αποτέλεσμα συνολικά οι δημαιρεσίες να μετατεθούν για την προσεχή Κυριακή.

Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του στη δημαρχία Χαλκηδόνας, στην οποία και διαδέχθηκε στο μέσον της δημοτικής περιόδου τον Παναγιώτη Δαϊκούδη στο πλαίσιο προεκλογικής συμφωνίας τους, ο Γιάννης Μπίκος φέρεται να γίνεται αποδέκτης ενός κύματος αμφισβήτησης από την ομάδα των προσώπων που μέχρι πρότινος κρατούσαν τα ηνία σε θέσεις ευθύνης.
Τριγμούς φαίνεται πως προκάλεσε η απόφαση του νεοεκλεγέντος δημάρχου να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής στη λογική ότι πρέπει να δοθεί και σε νέα πρόσωπα η δυνατότητα να δοκιμαστούν στη διοίκηση. Τις επιλογές του κ. Μπίκου φέρονται να έχουν αμφισβητήσει οι τέσσερις αντιδήμαρχοι που απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους, ο Βλαδίμηρος Μωυσίδης, ο Μανόλης Λαγογιάννης, ο Αλέξανδρος Μανάκης και ο Ισίδωρος Βλαϊκούδης.

Ο τελευταίος ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει σε άτομα του στενού περιβάλλοντός του ότι προσωπικά δεν είχε κανένα πρόβλημα με την επιλογή του Κώστα Ταξιάρχη για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ενώ επισήμανε ότι ήταν και δική του επιθυμία να μην παραμείνει αντιδήμαρχος, καθώς έχει μεγάλο φόρτο στην εργασία του. Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απουσία από τις δημαιρεσίες του Αριστείδη Ασλανίδη, αν και τελικά έγινε γνωστό ότι αυτή δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί για λόγους ανωτέρας βίας, ενώ ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Ταξιάρχη.

Πηγή : Εφημερίδα Μακεδονία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου