Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Συγχαρητήρια και Μπράβο σας !!!


Ζούμε  πλέον σε νέα εποχή. Τα παλιά κόμματα καταρρέουν. Οι θεσμοί είναι πλέον στα όρια τους. Το παλιό σύστημα, φυσικό ήταν να προσπαθήσει να ελέγξει και την εκπροσώπηση του αγροτικού κόσμου.

Τα παλιά θεσμικά όργανα των αγροτών ( ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ κλπ) είχαν ηγεσίες που διαμοιράζονταν   με τα αγροτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ,  πρόεδρος από την Ν.Δ. και Αντιπρόεδρος από το ΠΑΣΟΚ και αντιστρόφως.

Όλα αυτά προ της κρίσης . Ακόμα όμως και σήμερα τα ¨ «θεσμικά» κόμματα προσπαθούν να ελέγξουν τις μεγάλες οργανώσεις δίνοντας μια ψεύτικη ελπίδα και ένα ξεροκόμματο εξουσίας.

Όμως εδώ και 2-3 χρόνια κάτι αυθόρμητο και πρωτόγνωρο φαίνετε να γεννιέται . Το όνομα αυτού  ‘ Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών’.

Γεννήθηκε από προβληματισμένους από υγιείς αγρότες που ανήκουν σε όλα τα κόμματα. Δεν τους ενδιαφέρουν οι θέσεις και οι καρέκλες. Δεν τους ενδιαφέρει να γίνουν «Θεσμικοί» , τους ενδιαφέρει η δουλειά τους, τους ενδιαφέρει η παραγωγή, η αγροτική παράγωγη, τους ενδιαφέρει πως θα επιβιώσουν μέσα στη κρίση.

Και κανονικά θα έπρεπε και εμείς όλοι να ενδιαφερόμαστε. Γιατί η οικονομία μιας χώρας εάν δεν υπάρχει αγροτικός τομέας, δεν υπάρχει πρωτογενής παραγωγή, δεν μπορεί να επιβιώσει.
Αυτός ο αγώνας του    Πανελλαδικού πρέπει να τύχει της συμπαράστασης όλων μας.

Που κολλάνε τώρα τα συγχαρητήρια του τίτλου  

Την Κυριακή και την Δευτέρα που μας πέρασε σε όλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, είδαμε μια αντιπροσωπεία από 13 άτομα του Πανελλαδικού να επισκέπτονται και να θέτουν τα αιτήματα τους στους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας.
Οι αρχηγοί Τσίπρας – Βενιζέλος – Καμμένος – Κουβέλης – Παπαρρήγα, τους άκουσαν με προσοχή και υποσχέθηκαν ότι θα τους βοηθήσουν όσο μπορούν ( λόγια πολιτικών βεβαίως ).  
Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς θα συναντηθεί μαζί τους την προσεχή Δευτέρα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αυτή η αντιπροσωπία των 13 εκλέχτηκε από μια ανοιχτή συγκέντρωση των αγροτών στον Πλαταμώνα την προηγούμενη Κυριακή.
Μήπως λοιπόν, οι αγρότες οι ακηδεμόνευτοι από πολιτικά κόμματα δείχνουν τον δρόμο ; το δρόμο της σωστής και τεκμηριωμένης διεκδίκησης που δεν ‘περνά’ μέσα από κομματικά κανάλια και τοπικούς βουλευτές ;

Όσοι είδατε αυτούς τους αγρότες, στις τηλεοράσεις σας την Δευτέρα και την Τρίτη, θα είδατε μετά και έναν θλιβερό θεσμικό να βγαίνει εκ των υστέρων (Τετάρτη) για να διεκδικήσει και αυτός ένα μερίδιο αγώνα.

Μιλάμε για ένα φάντασμα τ0υ παλιού δικομματικού συστήματος, για τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτο Καραμίχο. Δεν ντράπηκε να κάνει δηλώσεις μπροστά στο υπουργείο ανάπτυξης με όλη την ‘εκλεγμένη’ ηγεσία του ανύπαρκτου αγροτικού κινήματος όπως το εννοεί.

Τέλος ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για τον Δήμο μας αυτό το ‘ Πανελλαδικό’.
Δυο από τους 13 αντιπροσώπους είναι από τον Δήμο μας και μάλιστα είναι και πρωταγωνιστές στην δημιουργία αυτής της κίνησης.
Μπράβο λοιπόν τον μη ‘θεσμικό’ Γιώργο Κοκουγιαννίδη από τα Κουφάλια, και τον Θεόδωρο Νέλλα  από την Ελεούσα.

Συνεχίστε παιδιά, είμαστε μαζί σας.

Νέος και Αγρότης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου