Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013


Ο δήμαρχος που έκλεβε ρεύμα για το σπίτι και τα…μαρούλια του!


Μια φορά και έναν καιρό σε δήμο του νομού Θεσσαλονίκης ήταν ένας δήμαρχος  τα έργα και οι ημέρες του οποίου αποτελούσαν καθημερινό θέμα συζήτησης σε «πηγαδάκια» αντιδημάρχων αλλά και δημοτών στα καφενεία του χωριού!

Βλέπετε ο εν λόγω δήμαρχός γνωρίζοντας πως δεν θα εκλεγεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (καθώς βρίσκεται στην καρέκλα του από… τύχη) είπε να «εκμεταλλευτεί» τα υπόλοιπα χρόνια της θητείας του!

Έτσι, μετά το… σούσουρο για «περίεργες συναλλαγές με δημοτικούς του συμβούλους» τώρα ΚΑΙ η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τον τρέχει στα δικαστήρια!

Όλα ξεκίνησαν οταν ο  εν λόγω αιρετός, μια ωραία πρωία, αποφάσισε πως δεν θέλει να πληρώνει άλλο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Για το λόγο αυτό έκανε διακοπή του ρεύματος στο σπίτι αλλά και το θερμοκήπιό του! Ομως δεν έμεινε χωρίς ρεύμα!

«Τράβηξε» παράνομα δυο καλώδια από στύλο της ΔΕΗ που βρισκόταν δίπλα από το «φτωχικό» του και φώτιζε το σπίτι του ΚΑΙ τα… ζαρζαβατικά του! Με ένα σπάρο είχε δυο τρυγόνια!

Και ρεύμα και λεφτά στην τσέπη απο την καλλιέργεια χωρίς έξοδα!

Η κλοπή γινόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι που η Δημόσια Επιχείρηση τον πήρε πρέφα (και χαμπάρι)! Οι υπεύθυνοι  μάλιστα της αρμόδιας υπηρεσίας δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν την πατέντα του δημάρχου!

Κοστολόγησαν τη χασούρα τους και σε λίγες ημέρες «τον καθίζουν στο σκαμνί» ενώ την ίδια ώρα γίνεται ρόμπα ακόμη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία πηγαινοέρχεται για το καλό του δήμου του!

Τωρα μένει να δουμε τι θα κάνει η ΔΕΗ και το «πειθαρχικό» των αυτοδιοικητικών, αν και μάλλον δεν θα εχει τραβήξει τ αυτί σε πολλούς δημάρχους που κλέβουν με τετοια άνεση ρεύμα ακόμη και για τα μαρούλια του!

Β. Στολ.
Πηγή : www.karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου