Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013


 
Μετ' εμποδίων εξελέγη ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου



Πλούσιο παρασκήνιο συνόδευσε τις δημαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στη Χαλκηδόνα, οι οποίες οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό γύρο την περασμένη Κυριακή μετά το… ναυάγιο της αρχικής εκλογικής διαδικασίας.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Παρά το λευκό καπνό για το θέμα της προεδρίας το ρήγμα στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης φαίνεται πως βαθαίνει. Στις κάλπες που στήθηκαν εκ νέου στη Χαλκηδόνα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη τελικά ο Κώστας Ταξιάρχης.


Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που είχε υποστηρίξει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μπίκος και ανήμερα των Φώτων, οπότε διεξήχθησαν οι δημαιρεσίες σε όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας. Τότε η πρόταση του δημάρχου δεν πέρασε, καθώς υπήρξαν διαρροές από την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη.

Στην επαναληπτική διαδικασία ο κ. Ταξιάρχης συγκέντρωσε τελικά την επιθυμητή πλειοψηφία, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι κάμφθηκαν στο μεσοδιάστημα οι αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί εκ μέρους στελεχών της δημοτικής αρχής. Πολλοί εκτιμούν ότι η εκλογή του Κώστα Ταξιάρχη με 21 θετικές ψήφους επιτεύχθηκε εξαιτίας της στήριξης που φέρεται να προσέφεραν εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας φαίνεται αποφασισμένος να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της παράταξής του, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι προέχει η τήρηση των προεκλογικών εξαγγελιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπίκος, ο οποίος ανέλαβε τη δημαρχία στο μέσον της δημοτικής περιόδου στο πλαίσιο προεκλογικής συμφωνίας με τον Παναγιώτη Δαϊκούδη, δέχτηκε κύμα αμφισβήτησης από την πλευρά των τεσσάρων παλαιών αντιδημάρχων που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

Έχει εξάλλου ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι ο Βλαδίμηρος Μωυσίδης, ο Μανόλης Λαγογιάννης, ο Αλέξανδρος Μανάκης και ο Ισίδωρος Βλαϊκούδης δεν συμμετέχουν ούτε στην οικονομική επιτροπή ούτε στην επιτροπή ποιότητας ζωής, οι οποίες θεωρούνται θεμελιώδεις για τη λειτουργία των δήμων.

Στην οικονομική επιτροπή του δήμου Χαλκηδόνας εξελέγησαν ως τακτικά μέλη από την πλευρά της διοικούσας δημοτικής παράταξης ο Ζήσης Βαϊνάς, η Μαρία Οικονομίδου, ο Κώστας Χούλιας, ο Ανδρέας Κορώνας και ο Γιάννης Αλεκάκης και από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Αριστείδης Αραμπατζής, ο Μαυρουδής Μηντσιούδης και ο Σάββας Μωυσίδης.

Αναπληρωματικά μέλη στην ίδια επιτροπή αναδείχθηκαν από την πλειοψηφία ο Λάζαρος Τζήκας, η Κατερίνα Κοκκίνου και η Βικτόρια Γιαλοψού - Ψιλιτέλη, ενώ από τη μειοψηφία ο Ευρυσθένης Κοσκινάς και ο Ανδρέας Οκλαλιώτης.

Οι Λάζαρος Τζήκας, Αριστείδης Ασλανίδης, Κατερίνα Κοκκίνου, Ανδρέας Κορώνας και Βικτόρια Γιαλοψού-Ψιλιτέλη είναι τα στελέχη της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης που εξελέγησαν ως τακτικά μέλη στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Από την αντιπολίτευση στη βασική σύνθεση της συγκεκριμένης επιτροπής συμμετέχουν οι Πασχάλης Χατσίδης, Ευρυσθένης Κοσκινάς και Κλαούντια-Σταυρούλα Χουτουρίδου.

Στην επιτροπή ποιότητας ζωής αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν από τη διοίκηση ο Πασχάλης Πατσίδης, η Μαρία Οικονομίδου και ο Γιάννης Αλεξανδράκης, ενώ από την αντιπολίτευση ο Θανάσης Βενέτης και ο Παναγιώτης Χατζάκος.
Πηγή : Εφημερίδα Μακεδονία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου