Τρίτη 17 Μαΐου 2011

               
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
 Δήμου Χαλκηδόνος
Άρχισαν τα όργανα……………

Για τρεις και πλέον ώρες απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο οι ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης εκτός ημερησίας διάταξης, λογικά άνετα θα μπορούσαν από μόνες τους  αυτές οι ερωτήσεις να καλύψουν ένα κανονικό δημοτικό συμβούλιο.
Επιγραμματικά τώρα όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Πλαγάκος απέδειξε στον δήμαρχο το πόσο λάθος του ήταν που τον τοποθέτηση σε αυτήν την θέση, πολύ μα πολύ λίγος για να μπορέσει να προεδρεύει και να επιβάλει την θέση του προεδρείου σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο.
Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος από την πλευρά της συμπολίτευσης κ. Βαϊνάς κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,  καταγγέλλοντας ότι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ενώ δήλωσε ότι αποχωρεί από την συνεδρίαση ώ του θαύματος στα πρακτικά της συνεδρίασης βρέθηκε να ψηφίζει σε όλα τα θετικά ενώ αυτός είχε αποχωρήσει.
Ο Μαυρουδής Μηντσιούδης υπαινίχθητε ότι η εκλογή του Δημάρχου Παναγιώτη Δαϊκουδη στην θέση του προέδρου της ΑΝΕΘ έγινε μετά από συμφωνία με κάποιους για άλλη θέση σε άλλο πρόσωπο, δηλαδή δώσε μου αυτή την θέση να σου δώσω εγώ την άλλη.
Το περιβάλλον, οι χωματερές του Δήμου,  ο φωτισμός σε περιοχές του Δήμου, το κλείσιμο του ΚΕΠ στη Χαλκηδόνα μιας και έληξαν οι συμβάσεις που είχαν οι υπάλληλοι που το λειτουργούσαν , η αστυνόμευση στα χωριά του δήμου μετά τα πολλά τελευταία κρούσματα εγκληματικότητας που είχαμε, οι ασφαλτοστρώσεις και κρασπεδώσεις, τα Βιομηχανικά Πάρκα Κουφαλίων και Χαλκηδόνας, οι παλιές γέφυρες του Αξιού και η διατήρηση και προστασία τους, η κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο  Εθνικής Αντιστάσεως στα Κουφάλια και η απόφαση για την κυκλοφορία τους σε μονά και ζυγά, τα πανηγύρια στα δημοτικά διαμερίσματα και η χρηματοδότηση τους, και το θέμα με τα κουνούπια και την προστασία των δημοτών,  ήταν αυτά που συζητήθηκαν για τρείς και πλέον ώρες στις προ ημερησίας ερωτήσεις.
Σε ένα σημείο όμως παραλίγο να γίνει ο χαμός όταν ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Οκλαλιώτης αναφέρθηκε στο ότι ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Μπίκος με τις απαντήσεις που δίνει υπερκαλύπτει τον Δήμαρχο  και λειτουργεί σαν να είναι αυτός ο Δήμαρχος και ότι ήδη έξω κυκλοφορεί ότι σε 18 μήνες ο Δήμαρχος Παναγιώτης Δαϊκουδης θα παραδώσει την Δημαρχία στον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Μπίκο και δεν θα είναι ούτε απλός σύμβουλος. Και είπε με έμφαση, βγείτε και πείτε την αλήθεια στους δημότες για να το ξέρουν,  γιατί τελικά εκτός από τα αυτοκίνητα θα έχουμε μονά ζυγά και στους Δημάρχους.
Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Μπίκου που απάντησε έντονα στον κ. Ανδρέα Οκλαλιώτη ότι με όσα και να λέει δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στη σχέση του και στην συνεργασία του με τον Δήμαρχο. (στη συνέχεια όμως η απάντηση του μάλλον ενίσχυσε αυτά που είπε ο κ. Οκλαλιώτης.
…Εμείς στην Ανεξάρτητη  Ισχυρή Ένωση,  έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο και το συμβόλαιο αυτό θα το τηρήσουμε και θα το τιμήσουμε , εμείς δεν είμαστε στρατιωτάκια αλλά στρατιώτες της παράταξης.
Ερώτηση : Το συμβόλαιο που λέει ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Μπίκος αναφέρετε και σε αυτό που λίγο πολύ όλοι συζητούν έξω και είναι αυτό που ανέφερε και ο κ. Οκλαλιώτης ;
Σε 18 μήνες ο Δήμαρχος Παναγιώτης Δαϊκουδης θα είναι ένας απλός δημότης του Δήμου Χαλκηδόνος και Δήμαρχος θα είναι ο κ. Ιωάννης Μπίκος ;
Το θέμα έληξε εδώ και ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης καθώς και τεσσάρων ακόμα θεμάτων που έβαλε το προεδρείο εκτός ημερησίας διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου