Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Από αναγνώστη του blog λάβαμε με e-mail και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο γιατί οι αλήθειες που λέει είναι νομίζουμε κατανοητές από όλους.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ….. ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ
Οι δηλώσεις των υπουργών κκ Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου σε κοινή συνέντευξη τύπου (3.5.11) για την αυτοδιοίκηση, προφανώς κινούνται στην μνημονιακή πραγματικότητα που μας έχει οδηγήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Με την άγρια περικοπή 1,5 δις για το 2010 και την προβλεπόμενη στο μνημόνιο άλλων 3 δις στο διάστημα 2011-2013 από θεσμοθετημένους πόρους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, την οδηγούν στην ανυποληψία και την μετατρέπουν σε μεσάζοντα για την εκχώρηση πλήθους υπηρεσιών και δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Δεν υποτιμούμε καθόλου τα φαινόμενα της κακοδιαχείρισης που παρουσιάστηκαν σε πολλούς δήμους.
Όμως η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα ήταν πάντα ο "φτωχός συγγενής" με διαχείριση μόνο του 5,8% των δημοσίων δαπανών ,ενώ το αντίστοιχο στην Ευρώπη ήταν 33,8%. και η αλήθεια είναι ότι η συμβολή της στην συσσώρευση του δημόσιου χρέους είναι μόνο 0,7%! παρά την συνεχή κατασυκοφάντηση της από το κυβερνητικό επιτελείο και την διατεταγμένη παραπληροφόρηση που πλημμυρίζει τις οθόνες και τις συχνότητες.
Δεν νοιάστηκαν οι κκ υπουργοί για τις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων, τους απλήρωτους μόνιμους εργαζόμενους, τους απλήρωτους από χρόνια προμηθευτές, την αδυναμία στοιχειώδους λειτουργίας των νέων δήμων από την έλλειψη πόρων και το νομοθετικό κομφούζιο που επικρατεί.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν ικανοποιούνται οι όροι του μνημονίου και των πιστωτών.
στόχος τους είναι να μετατραπούν οι δήμοι και η αυτοδιοίκηση από σύμμαχος και συμπαραστάτης του πολίτη, από τελευταία καταφυγή του σε διεκπεραιωτή της κυβερνητικής πολιτικής και στυγνό φοροεισπράκτορα, σε συνεργάτη των εργολάβων και των κάθε είδους κερδοσκοπικών συμφερόντων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου