Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ
Είπαμε κι εμείς, λες να σκέφτεται να βάλει πραγματικά τάξη το υπουργείο Οικονομικών στον τόπο αυτό; Να έχει θέσει δηλαδή στόχο να επιβραβεύσει τους νομοταγείς πολίτες και να ελέγξει τους παραβάτες και κάθε είδους κατεργάρηδες; Να τιθασεύσει τους μάστορες της φοροδιαφυγής και της «μαύρης οικονομίας» που τείνουν να αποτελέσουν ανίατες ασθένειες για τον τόπο;
Αποδεικνύεται όμως πως τα όνειρα κρατούν τρεις ημέρες. Και κατόπιν, όταν ο δύσμοιρος Έλληνας έχει διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις τους ως πολίτης, όταν έχει καταθέσει τις αποδείξεις στην Εφορία για να καλύψει το αφορολόγητο και την επιπλέον απαλλαγή που του έχουν υποσχεθεί, έρχονται τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να τον ενημερώσουν πως αμφισβητείται η τιμιότητά του επειδή χιλιάδες πολίτες έχουν αποδυθεί στο άθλημα της συγκέντρωσης αποδείξεων και ως εκ τούτου θα πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά η ειλικρίνειά τους ως προς τα ποσά που αναφέρονται.
Προαναγγέλλουν ταυτόχρονα τα παπαγαλάκια την αμείλικτη τιμωρία των… συνεπώς φορολογουμένων με την ανασκευή του συστήματος των αποδείξεων, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 10.000 ευρώ για το σύνολο των φορολογουμένων και την επιβολή πλαφόν στο μπόνους του φόρου. Εξετάζουν επίσης και την κατάργηση του αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες τους οποίους προφανώς θέλουν να στείλουν να κάνουν τις επενδύσεις τους στη Βουλγαρία και τη Μοδλαβία.
Ευελπιστούμε πως όλα αυτά θα τύχουν άμεσης και κατηγορηματικής διάψευσης. Επειδή όμως δεν είμαστε και ιδιαίτερα αισιόδοξοι περί αυτού, είναι πια ώρα να ξεκαθαρίσουμε πως ο κόμπος έφθασε στο χτένι! Εφόσον υπάρχουν παραβάτες και δεν αντιλέγουμε επ’ αυτού να τηρηθούν οι δέουσες διαδικασίες. Από τη στιγμή όμως που εκατομμύρια πολίτες συμπεριφέρονται νομοταγώς και η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει αυτό να αναζητήσει άλλους τρόπους να βελτιώσει την εικόνα των δημοσίων εσόδων, όπως φυσικά και των εξόδων προς εκείνους τους μεγαλοκαρχαρίες που μονίμως καλοβλέπουν προς τον δημόσιο κορβανά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου