Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σε δύο χρόνια η επόμενη φάση κτηματογράφησης
Σε ενάμισι με δύο έτη από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η επόμενη φάση κτηματογράφησης, η οποία θα αφορά 268 περιοχές σε όλη τη χώρα. Τα τεύχη του σχετικού διαγωνισμού τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση με σκοπό η προκήρυξη να γίνει μέσα στον Ιούνιο. Με το νέο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση αστικών, παραλιακών και γενικά πυκνοκατοικημένων περιοχών και θα απομείνουν οι αγροτικές περιοχές και οι αναδασμοί.
Το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης (που είναι χωρισμένο σε έξι μελέτες) εκτιμάται ότι θα καταγράψει 2,6 εκατομμύρια δικαιώματα, καταχωρίζοντας στο εθνικό κτηματολόγιο επιπλέον 4,7 εκατομμύρια στρέμματα. Στην Αττική, οι περιοχές που αφορά είναι: Βαρνάβας, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Νέα Παλάτια, Σκάλα Ωρωπού, Συκάμινος, Ωρωπός, Οινόη, Μέγαρα και Αίγινα, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι περιοχές Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Σίνδου, Χαλάστρας, Αγίου Αθανασίου, Αγχιάλου, Γέφυρας, Λήτης, Νεοχωρούδας, Πενταλόφου, Καβαλλαρίου, Λαγυνών, Επανομής, Νέας Μηχανιώνας, Αγίας Παρασκευής, Καρδιάς και Τρίλοφου. Οσοι λοιπόν βρίσκονται στις περιοχές αυτές καλό θα ήταν... να ξεκινήσουν σιγά σιγά την αναζήτηση των απαραίτητων εγγράφων, καθώς η κτηματογράφηση αναμένεται να ξεκινήσει σε ενάμισι με δύο έτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έξι νέες μελέτες κτηματογράφησης θα πραγματοποιηθούν σε μία φάση και όχι σε δύο όπως σήμερα (προκειμένου να αποφευχθεί το «κενό» που βασανίζει την τρέχουσα φάση κτηματογράφησης) και μάλιστα με βελτιωμένες προδιαγραφές, ώστε να μειωθούν τα περιθώρια ενστάσεων και προσφυγών. Ολόκληρη η λίστα των περιοχών βρίσκεται στο site της Κτηματολόγιο Α. Ε. (www. ktimatologio. gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου