Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

«Πράσινο φως»
 σε Vivartia για τη ΜΕΒΓΑΛ

Το «πράσινο φως» -υπό προϋποθέσεις- δίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της εταιρίας γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από τη VIVARTIA.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής, οι προϋποθέσεις για την εξαγορά είναι οι ακόλουθες.
Πρώτον, η νέα εταιρία να εκποιήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα που συνίσταται στο σοκολατούχο γάλα με το σήμα «Topino», όπως αυτό χρησιμοποιείται και διατίθεται σήμερα από τη ΜΕΒΓΑΛ, προκειμένου να αρθεί η οριζόντια επικάλυψη στη σχετική αγορά.
Δεύτερον, να διαθέτει σε ανταγωνιστές της, για διάστημα πέντε ετών από την ολοκλήρωση της εξαγοράς, έως και 30.000 τόνους εγχώριου νωπού αγελαδινού γάλακτος κατ' έτος σε τιμές κόστους.
Τρίτον, να άρει και να απέχει για διάστημα πέντε ετών από ενέργειες που συνεπάγονται ή κατατείνουν, άμεσα ή έμμεσα, σε αποκλειστικότητες στα μεγάλα και μικρά σημεία λιανικής πώλησης.
Τέταρτον, να συνεχίσει να αγοράζει για διάστημα τριών ετών από την ολοκλήρωση της εξαγοράς τις υφιστάμενες προσφερόμενες ποσότητες νωπού γάλακτος των παραγωγών των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών και Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου