Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σε αναστολή λειτουργίας προχωράει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης .
Διήμερη αναστολή της λειτουργίας του, για την ερχόμενη  Δευτέρα και Τρίτη, 7 και 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το Συμβούλιο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , σε σημερινή συνεδρίασή του, σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει μέχρι την Παρασκευή το χρηματικό ποσό για τις πληρωμές του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του Ιδρύματος.
Η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ αναμένεται να επηρεάσει τον δεύτερο κύκλο εξεταστικής που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα και είναι διάρκειας δύο εβδομάδες.
Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙΘ συνεχίζει την επίσχεση εργασίας του για δεύτερη συνεχή εβδομάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙΘ, Παύλο Καρακολτσίδη, από την επίσχεση εργασίας προκλήθηκαν ακυρώσεις εξετάσεων σε πολλά μαθήματα και έκλεισαν τμήματα, καθώς το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί το 75% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος.
Η διοίκηση του ΤΕΙΘ έχει ήδη ενημερώσει με επιστολές το Υπουργείο Παιδείας για την ανάγκη έγκρισης κονδυλίου για την καταβολή των δεδουλευμένων του έκτακτου προσωπικού, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 απο το :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου