Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

«Εκδικήθηκαν» … καταστρέφοντας ένα θέατρο .
«Κάφροι» εισέβαλλαν χθες στο θέατρο τέχνης Κάρολου Κουν και τα έκαναν γυαλιά καρφιά.
Η αιτία ; Η πρεμιέρα του έργου «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».
Διαβάστε το χρονικό μέσα από το κορυφαίο site για τον Δικέφαλο PAOK24
Περίπου 50 με 60 οπαδοί του Ολυμπιακού, κάποιοι φορούσαν και διακριτικά σύμφωνα με καταγγελίες, επιτέθηκαν με λοστούς κατά του κοινού που βρισκόταν στη αίθουσα, έσπασαν τα ταμεία, πέταξαν καπνογόνα και έβριζαν με χυδαίο τρόπο όλους όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν το έργο.
Για αρκετή ώρα επικράτησε το χάος, αστυνομία δεν υπήρχε πουθενά και οι κάφροι ανενόχλητοι προπηλάκιζαν το κοινό.
«Επικράτησαν άγριες καταστάσεις. Έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους» δήλωσε πριν από λίγο στο PAOK24 ο Σταύρος Τσιώλης, συγγραφέας του έργου.
Από την αστυνομία δεν έγινε ακόμη γνωστό το αν υπήρχε κάποια σύλληψη, αλλά σιγά μην υπάρξει.
Σύμφωνα με την Μυρτώ Απαλοπούλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του θεάτρου, η οποία μίλησε στο SentraGoal.gr στο θέατρο εισέβαλλαν άγνωστοι, που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακό ("Εδώ είναι Πειραιάς") και το έκαναν γιαλιά - καρφιά, τραυματίζοντας και έναν υπάλληλο,
«Επικράτησε πανικός, πέταξαν βόμβες μολότοφ, έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους, από την πόρτα της εισόδου μέχρι μέρος του σκηνικού, το οποίο μάλιστα ήταν έργο του εικαστικού, Νίκου Αλεξίου. Συλλήψεις δεν έγιναν καθώς η αστυνομία ήρθε 20 περίπου λεπτά αφού είχαν αποχωρήσει» είπε ο κ. Απαλοπούλου.
Όπως είναι φυσιολογικό, παρά το γεγονός ότι το θέατρο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά σε αστυνομικό τμήμα, η αστυνομία έφτασε κατόπιν εορτής και άρχισε να παίρνει καταθέσεις, γι΄ αυτά που συνάβησαν νωρίτερα...
Πριν εισβάλλουν στο θέατρο οι βάνδαλοι, έβγαλαν και τη μαρκίζα του θεάτρου, ενώ κατά την είσοδό τους, προσπάθησαν να κάψουν την αίθουσα, πέταξαν πυρσό με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά, την οποία έσβησαν υπάλληλοι με πυροσβεστήρες.
Στον "NovaΣΠΟΡ FM" μίλησε ο σκηνοθέτης της παράστασης, Κωστής Καπελώνης, ο οποίος εξιστόρησε το περιστατικό:
"Σωματικά είμαστε καλά, ψυχολογικά, όμως, όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι ενεργούν έτσι, επειδή στον τίτλο ενός έργου υπάρχει κάτι που δεν τους αρέσει. Η υπόθεση δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Ήρθαν περίπου 30 οργανωμένοι με κράνη και πολεμοφόδια. Κάποιοι ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι. Φώναζαν "εδώ είναι Πειραιάς" και άρχισαν τις ζημιές. Ευτυχώς δεν έπιασε φωτιά το θέατρο, κάτι που θα μπορούσε να γίνει, με τις αρκετές ξύλινες κατασκευές. Δυστυχώς όταν ήρθε η αστυνομία, είχαν εξαφανιστεί. Ούτως ή άλλως, το περιστατικό κράτησε 2-3 λεπτά. Ήταν ένα οργανωμένο "ντου" και ήταν προφανές πως ήθελαν να κάνουν τις ζημιές και να φύγουν", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου