Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Ρολά» στην αυτοδιοίκηση
Σε συμβολικές καταλήψεις δημαρχείων όλης της χώρας προχώρησαν χθες από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι εργαζόμενοι στους κατά τόπους δήμους, αντιδρώντας στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Για ένα τρίωρο οι πολίτες δεν εξυπηρετήθηκαν από τις δημοτικές υπηρεσίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν προβλήματα μέχρι τη λήξη του ωραρίου των υπαλλήλων. Σήμερα οι εργαζόμενοι στη τοπική αυτοδιοίκηση, σε δήμους και περιφέρειες, θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία, κατεβάζοντας τα «ρολά» όλων των υπηρεσιών συναλλαγής κοινού.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για το ασφαλιστικό, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εντάξει στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα και το ΤΥΔΚΥ, το ταμείο των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, για το οποίο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους ΠΟΕ - ΟΤΑ υποστηρίζει ότι είναι το μοναδικό εύρωστο οικονομικά ταμείο και στηρίζεται αποκλειστικά στις εισφορές των εργαζομένων. Επίσης αντιδρούν στην ανάθεση της ανακύκλωσης σε ιδιώτη εργολάβο, ειδικά μετά την απόλυση εκατοντάδων συμβασιούχων, όπως στην περίπτωση του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης. Ακόμη, οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτύρονται για το νέο «ψαλίδι» που ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση στους μισθούς, απώλεια που θα φτάσει τα 170 ευρώ.
Σε ανακοίνωσή της πάντως η ΠΟΕ-ΟΤΕ εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την πως με την πολιτική της αφαιρεί «ένα ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών».
Eπιπλέον, δηλώνει αντίθετη «στην προσπάθεια που επιχειρεί η κυβέρνηση να εκχωρήσει τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες, κάτι που θα επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα απαξιώσει εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου