Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση για τον Δήμαρχο Παναγιώτη Δαϊκουδη
και φυσικά για τον συν-δήμαρχο Γιάννη Μπίκο.
Στον Άγιο Αθανάσιο δίπλα στα σπίτια λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια μια εταιρεία η οποία όχι μόνο επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά και την υγεία των κατοίκων.
Μιλάμε για την εταιρεία Vert Oil A.E η οποία όπως αποδείχτηκε λειτουργούσε με πιστοποιητικά τα οποία έκρυβαν την πραγματικότητα και την παρουσίαζαν αλλιώς, έλεγαν  ότι βρίσκετε 800 μέτρα μακριά από τον οικισμό, (στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 50 μέτρα μακριά ) και έχοντας εξασφαλίσει άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ότι δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα εκεί κοντά,  όταν σε απόσταση 20 μέτρων από την εταιρεία βρίσκετε Μακεδονικός Τάφος, και  σε απόσταση 200 μέτρων ο Μακεδονικός τάφος που αυτή την στιγμή κατασκευάζετε κουβούκλιο προστασίας του για να είναι επισκέψιμος για το κοινό.
Για την συγκεκριμένη εταιρεία ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Αθανασίου είχε πάρει την απόφαση να ζητήσει την απομάκρυνση της από την περιοχή του Δήμου. (το θέμα το γνωρίζει καλά ο και σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσανης Παναγιώτης)
Το θέμα έφτασε στο Νομαρχιακό συμβούλιο, γιατί η εταιρεία όχι μόνο δεν σκόπευε να απομακρυνθεί από την περιοχή που ήταν αλλά ζητούσε και να εγκαταστήσει νέα μηχανήματα και ακόμα πιο πολλές δεξαμενές για μεγαλύτερη  παραγωγή.
Και τι νομίζετε ότι έγινε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ?
εκεί όλοι μαζί οι νομαρχιακοί σύμβουλοι,  συμπεριλαμβανομένου και του συν-δημάρχου Γιάννη Μπίκου, ψήφισαν κόντρα στην  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων του Δήμου, όλοι τους υποστήριξαν τον επιχειρηματία και την εταιρεία που μόλυνε το περιβάλλον στον Άγιο Αθανάσιο,  και είχε πάρει την άδεια λειτουργιάς με όχι πραγματικά στοιχεία,  όλοι μα όλοι ( έτσι για να ξέρουμε ποιων συμφέροντα εξυπηρετούσαν) είτε ψηφίσαν την επέκταση της εταιρείας είτε τεχνικά την ώρα της ψηφοφορίας είχαν βγει για να καπνίσουν ένα τσιγάρο βρε αδελφέ και έτσι δεν ψήφισαν ούτε υπέρ και φυσικά ούτε κατά….
Ευτυχώς για τους Δημότες του Αγίου Αθανασίου έπρεπε την τελική έγκριση να την δώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία προς τιμή της συντάχθηκε με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και με το θέλημα των κατοίκων του Δήμου και όχι με τον επιχειρηματία όπως είχε κάνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Σήμερα τα πράγματα παραμένουν όπως ήταν,  μπορεί να μην μπόρεσε να πάρει άδεια για πιο πολλούς τόνους βιοκαυσιμα,  η εταιρεία όμως συνεχίζει να λειτουργεί και να δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον και στους κατοίκους του Αγίου Αθανασίου.
Μπορούν να μας απαντήσουν τόσο ο δήμαρχος όσο και ο συν-δήμαρχος που είχε ψηφίσει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όχι σύμφωνα με την θέληση των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου, τι θα γίνει με το συγκεκριμένο θέμα ?
Σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε και τις αποφάσεις τόσο του Νομαρχιακού Συμβουλίου όσο και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτσι για να μάθει ο κόσμος πως τον υπηρετούν όλοι αυτοί που με την ψήφο του τους έβαλε να υπερασπίζουν τα συμφέροντα των πολιτών  και όχι τα συμφέροντα κάποιων πολιτικών φίλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου