Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προς δημάρχους: Μην επιτρέψετε το κλείσιμο ούτε ενός σχολείου
Να μην επιτρέψουν το κλείσιμο ούτε ενός σχολείου κάλεσαν χθες τους δημάρχους οι πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης παρεμβαίνοντας στη συνάντηση αιρετών που διοργάνωσε η ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγο αργότερα κατέθεσαν την ίδια παραίνεση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι στον νομό Θεσσαλονίκης όπου το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι οξύτατο δεν μπορεί να κλείσει ούτε ένα σχολείο και πως οι συγχωνεύσεις που σχεδιάζονται θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και ειδικά στα σχολεία που οι μαθητές ανήκουν σε παραπάνω από μία εθνότητες. «Δεν πρέπει να υπάρξει σχολική τάξη με περισσότερα από 25 παιδιά, ενώ πρέπει να υπολογίζεται ως διπλός ο κάθε μαθητής που προέρχεται από περιοχές με μεγάλη μαθητική διαρροή» τόνισαν χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με στοιχεία των ΕΛΜΕ, στον νομό Θεσσαλονίκης προαναγγέλλονται 51 συγχωνεύσεις και καταργήσεις, ενώ την ίδια στιγμή έχουν μειωθεί περισσότερο από 50% οι χρηματοδοτήσεις για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, με αποτέλεσμα πολλά να μην έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα για τη θέρμανσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου