Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τσικνοπέμπτη με βροχές και χιόνια
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές 7, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
 Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, που από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχή και στα γύρω ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Για την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9. Στα νοτιοανατολικά θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου