Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Οι Αλκυονίδες έφυγαν,
η κακοκαιρία έρχεται
Επιδείνωση του καιρού, έπειτα από ένα δεκαήμερο καλοκαιρίας, αναμένεται από σήμερα. Οι Αλκυονίδες ημέρες, που έφεραν πρόωρα την... άνοιξη τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες και που έφτασαν το Σάββατο μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου, τελείωσαν την Κυριακή. Οι πρώτες ημέρες της εβδομάδας ξεκίνησαν και συνεχίζονται με συννεφιά, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση του καιρού που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα, στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διήμερο θα σημειωθούν τοπικά ασθενείς βροχοπτώσεις, ενώ δεν αναμένεται ιδιαίτερη μεταβολή της θερμοκρασίας. Ο καιρός θα μεταβληθεί ουσιαστικά από την Πέμπτη, από τα δυτικά, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Την Πέμπτη στη Μακεδονία αναμένονται βροχοπτώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 900 μέτρα.
Απο την Παρασκευή
Στη Βόρεια Ελλάδα η επιδείνωση του καιρού θα είναι πιο αισθητή την Παρασκευή, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα παραμείνουν νότιοι και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 7 Μποφόρ. Το Σάββατο οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς, έως 7, ακόμη και 8 Μποφόρ, οδηγώντας σε «βουτιά» τον υδράργυρο, ενώ βροχές έντονες και καταιγίδες θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα κεντρικά βόρεια ορεινά. Την Κυριακή, από το πρωί, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. «Μέχρι την Παρασκευή οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και έτσι η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα. Βέβαια, από την Πέμπτη, και ιδιαίτερα την Παρασκευή, θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά μέχρι και τα 8 Μποφόρ. Την Παρασκευή φαίνεται να έχουμε ένα δεύτερο κύμα από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ το Σάββατο οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία και να έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά», σημείωσε ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας, διευθυντής του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου