Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

"ΕΙΠΑΜΕ …αλλά όχι και έτσι.!"
 Άρθρο του Γ.Μητροπέτρου

Είπαμε,
πως ο «Καλλικράτης», ως νέα επανάσταση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης θα φέρει οικονομίες κλίμακας και θα είναι προς όφελος του Πολίτη..!
Εντάξει μέχρι εδώ, όμως μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι λέξεις αγωνίας, δεν μπορεί ακόμα να λειτουργήσει η νέα «αρχιτεκτονική», δεν μπορεί να υπογράψει κανένας προϊστάμενος καμιάς υπηρεσίες εξερχόμενο έγγραφο, γιατί ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι αρμοδιότητες και άλλα τέτοια..!
Δεν μπορεί όμως το κράτος στην λειτουργία του να παίρνει ..αναβολές.!
Πρέπει άμεσα, από χθες, αυτά τα τυπικά αλλά παράλληλα ουσιαστικά για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θέματα να είχαν λυθεί.
Δεν μπορεί στην αγορά να βαθαίνει η οικονομική κρίση και ταυτόχρονα, η κρατική μηχανή, σε όποια έκφανσή της να είναι απούσα από την καθημερινότητα και τα προβλήματα διεκπεραίωσης.
Δεν μπορεί υπηρεσίες νευραλγικές ακόμα να μην έχουν αρμοδιότητα οι υπάλληλοι να υπογράφουν τα έγγραφα και έτσι να κωλυσιεργείτε η όποια επιχειρηματικότητα.!
Δεν μπορεί ένα αντίγραφο να μη μπορεί να δώσει η άλλη υπηρεσία.
Καλά τα μακρυμάνικα …μα τα φορούν οι παπάδες.! Λέει ο θυμόσοφος λαός.!
Που θέλει να πει, πως καλά όλα αυτά, της νέας πορείας για το καλό του τόπου …αλλά όχι και σε βάρος της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των επαγγελματιών, των πολιτών και των επιχειρήσεων, δηλαδή, θέλει και οργάνωση, πρόβλεψη, άμεση παρέμβαση και προπαντός ανάληψη ευθύνης.!
Όχι της λεγόμενης πολιτικής «ανεύθυνης ευθύνης», η οποία δεν έχει καμία επίπτωση στον …αναλαμβάνοντάς την.
Ευθύνη με κυρώσεις.
Γιατί, αν κάποιος χάνει σήμερα, σε χρόνο και χρήμα, από την αναβλητικότητα των υπηρεσιών και των «αναρμοδιοτήτων» ποιος θα πληρώσει;
Αν κάποιος, δεν μπορεί να πάρει μια οικοδομική άδεια και χάνει ως επιχειρηματίας ποιος πληρώνει;
Αν άλλος, θέλει μια μεταβίβαση ή μια βεβαίωση και έχει αντίκτυπο στην επιχείρησή του ποιος πληρώνει;
Πρέπει άμεσα να δοθούν οι αρμοδιότητες και η ευθύνη της υπογραφής, για μπορέσει να ξεμπλοκάρουν λίγο όλα τα θέματα των εκκρεμοτήτων των υπηρεσιών σε Περιφερειακό αλλά και Δημοτικό επίπεδο εξουσίας.
Ο λαός κάνει υπομονή και δείχνει ανοχή. Όμως η ανοχή του αυτή έχει όρια.
Κύριοι αρμόδιοι, Γρηγορείτε…!  Τώρα, πριν είναι αργά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου