Τρίτη 14 Ιουνίου 2011



Αλέξης Τσίπρας :
Ταφόπλακα της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Καλλικράτης
Για ζοφερή κατάσταση στους δήμους της χώρας και την τοπική αυτοδιοίκηση εξαιτίας της εφαρμογής του Καλλικράτη, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων ΚΕΔΚΕ .
«Είχαμε έγκαιρα προβλέψει ότι ο Καλλικράτης θα είναι όχι μεταρρύθμιση αλλά απορύθμιση για τους δήμους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποδεικνύεται ότι οι εξελίξεις προσπερνάνε κατά πολύ τις προβλέψεις μας. Δεν είναι μόνο απορύθμιση, φαίνεται ότι τείνει να γίνει και η ταφόπλακα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα ακόμα και για τη δυνατότητα εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων των δήμων, της μισθοδοσίας δηλαδή, θα αναγκάζονται να αυξάνουν την τοπική φορολογία, δηλαδή τα δημοτικά τέλη.
«Δυστυχώς βλέπουμε ότι υπάρχουν ορισμένοι που ακόμα και σ΄ αυτή την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση διαγκωνίζονται για το πώς θα διαχειριστούν τα κουφάρια και τα αποκαΐδια», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου αυτοδιοικητικού μετώπου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Ν. Κακλαμάνης δήλωσε πως στο πλαίσιο της συνάντησης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα σε σχέση με μια τελευταία επιστολή που ο κ. Ραγκούσης έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Κατά την άποψή μας ο κ. Ραγκούσης πρέπει να είναι υπουργός μιας κυβέρνησης άλλης χώρας και σε άλλη ήπειρο, γιατί όλα αυτά τα οποία γράφει δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», παρατήρησε, προειδοποιώντας ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί «το 2012 όχι δεν θα υπάρχει Καλλικράτης, αλλά δεν ξέρουμε και πόσοι δήμαρχοι θα υπάρχουν ασκώντας τα καθήκοντά τους».
Εξέφρασε παράλληλα για μία ακόμη φορά στον τρόπο που εφαρμόζεται ο Καλλικράτης «και από άποψη διοικητικής και διαχειριστικής, αλλά κυρίως από οικονομικής», ενώ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να αναδείξει το θέμα εντός της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου