Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Θεσσαλονίκη: Εξομαλύνεται η κατάσταση μετά τη νεροποντή
Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη μετά από τη μεσημεριανή νεροποντή που προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και σε δρόμους, βλάβες στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία της πόλης και κυκλοφοριακό χάος.
Πυροσβέστες αντλούν τα ύδατα από κατοικίες που πλημμύρισαν στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Πολίχνη, την Ηλιούπολη και την Σταυρούπολη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα προβλήματα αποκαθίστανται σταδιακά, ενώ στην ίδια κατεύθυνση συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε αρκετά σημεία στην δυτική και την ανατολική Θεσσαλονίκη καθώς και μικροπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση που αναφέρθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Καραμπόλες στην Περιφερειακή Οδό
Τουλάχιστον τέσσερις καραμπόλες οχημάτων έχουν σημειωθεί στην Περιφερειακή Οδό εξαιτίας της νεροποντής. Μία στην οδό Μουδανίων στο φανάρι του Ν.Ρυσίου, άλλη μία στον δρόμο που κατεβαίνει από τον Χορτιάτη, τροχαίο ατύχημα επίσης στην εξωτερική περιφερειακή καθώς και στην έξοδο προς Δερβένι στο ύψος του ΤΙΤΑΝ.
Η Τροχαία επιτρέπει την κυκλοφορία μόνο σε φορτηγά στο τμήμα της περιφερειακής οδού της πόλης από την οδό Ωραιοκάστρου ως την οδό Μακρυγιάννη, όπου παραμένουν συσσωρευμένες μεγάλες ποσότητες νερού. Στο σημείο, όπου παραμένει το κυκλοφοριακό κομφούζιο, υπάρχουν τροχονόμοι οι οποίοι διοχετεύουν την κίνηση των οχημάτων σε παράλληλες οδούς.
Τα προβλήματα παραμένουν και στο δίκτυο αποχέτευσης, καθώς σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, λόγω της νεροποντής, βγήκαν τα μεταλλικά καπάκια των φρεατίων αποχέτευσης από δρόμους στους Αμπελόκηπους, ενώ προβλήματα λόγω βουλωμένων φρεατίων παρατηρούνται επίσης στον Εύοσμο, στη Μενεμένη και στις Συκιές. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής προβλήματα λόγω βουλωμένων φρεατίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου