Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

 
Θεσσαλονίκη: Νέο μπουρίνι σήμερα δημιούργησε ξανά σοβαρά προβλήματα
Μπουρίνι με καταρρακτώδη βροχή, πολλές αστραπές και ισχυρούς ανέμους ξέσπασε για δεύτερη συνεχή ημέρα γύρω στις 12:00, δηλαδή περίπου την ίδια ώρα, όπως χτες, στη Θεσσαλονίκη.
Δρόμοι στο κέντρο της πόλης μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Λόγω της μη ορατότητας και της συσσώρευσης υδάτων ήταν δυσχερής η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους στο κέντρο και στα δυτικά της πόλης, αλλά δεν έχει διακοπεί πουθενά η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την Αστυνομία.
Τα τηλέφωνα στην Πυροσβεστική, στην Τροχαία, στην ΕΥΑΘ και στη ΔΕΗ είχαν πάρει φωτιά, με κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια κατοικιών, για υπερχείλιση λόγω βουλωμένων φρεατίων και για διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Πλημμύρες σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν σημειωθεί στην Πυλαία, στην περιοχή της 25ης Μαρτίου, στο Ιπποκράτειο, και λιγότερο στο κέντρο της πόλης  Ομάδες πυροσβεστών προχώρησαν σε απάντληση υδάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.
Εξαιτίας της νεροποντής, πλημμύρισαν ξανά τα εργοτάξια του μετρό και οι εργασίες διακοπηκαν. Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει επανειλημμένα από την εργολαβική εταιρία να καλύψει τα εργοτάξια με σκέπαστρα για να μην καθυστερούν οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους δεν έχει ικανοποιηθεί με αποτέλεσμα οι εργασίες να διακόπτονται κάθε φορά που βρέχει.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν στην Καλαμαριά, αλλά οι βλάβες αποκαταστάθηκαν.
Παρασύρθηκαν μεταλλικά καπάκια φρεατίων
Πάρα πολλά μεταλλικά καπάκια φρεατίων αποχέτευσης παρασύρθηκαν από τα νερά της βροχής ειδικά σε δρόμους ειδικά στο κέντρο και στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Συνεργεία της ΕΥΑΘ σπεύδουν για να αποκαταστήσουν τα σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο αποχέτευσης.
Προβλήματα στην υδροδότηση αναφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο, στις Σαράντα Εκκλησιές, στην Πυλαία, όπου έσπευσαν συνεργεία της ΕΥΑΘ για να αποκαταστήσει την βλαβη, ενώ αποκαταστάθηκε η υδροδότηση έπειτα από προβλήματα που συνδέονται και με την κατασκευή έργων στην Κάτω Ηλιούπολη, τον Εύοσμο, και άλλες περιοχές στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Ξεριζώθηκαν δέντρα
Εξαιτίας των ανέμων, ξεριζώθηκαν δέντρα, από τα οποία ένα καταπλάκωσε αυτοκίνητο στην οδό Αρκαδουπόλεως, ενώ σημειώθηκαν υλικές ζημιές στα περίπτερα που στήθηκαν στη ΄Νέα Παραλία για το Φεστιβάλ Βιβλίου που ξεκινά σήμερα καθώς και στον εξοπλισμό και στις σκηνές «Αγανακτισμένων» γύρω από τον Λευκό Πύργο.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της χτεσινής νεροποντής είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον ανισόπεδο κόμβο Σταυρούπολης στο ύψος των οδών Ωραιοκάστρου και Μακρυγιάννη, πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών στη δυτική Θεσσαλονίκη, διακόπηκε για αρκετή ώρα η ηλεκτροδότηση σε τμήματα στο κέντρο της πόλης, στη δυτική Θεσσαλονίκη και τα Κουφάλια και βγήκαν τα μεταλλικά καπάκια αποχέτευσης από δρόμους στην Ηλιούπολη, την Σταυρούπολη, τον Εύοσμο και άλλες περιοχές στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου