Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Παραπολιτικό:
Οι ΠΑΣΟΚοι δήμαρχοι "άδειασαν" τον Σίμο Δανιηλίδη!!!
Φοβερό! Λέτε να του έστειλαν μήνυμα ενόψει των εκλογών στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας; Γιατί, όπως γράφει σήμερα η "Θεσσαλονίκη" (η οποία ποτέ δεν χάλασε το χατήρι του δημάρχου Συκεών και πάντα γράφει μόνο ό,τι τον συμφέρει) ο Σίμος θα διεκδικήσει τη δημαρχία κόντρα στον "Γαλάζιο" Λάζαρο Κυρίζογλου...
Όπως και να'χει οι δήμαρχοι που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΤΕΔΚ σήκωσαν μπαϊράκι και ψήφισαν ενάντια σε αυτό που ο Δανιηλίδης είπε, για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια στα οποία ο Σίμος ηγείται της παράταξης του ΠΑΣΟΚ!!!
Το θέμα αφορούσε τη
συμμετοχή της ΤΕΔΚ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "Αναπτυξιακής". Εισήλθε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επειδή το ΔΣ της "Αναπτυξιακής" "καίγεται" να μαζέψει λεφτά από τα μέλη της.
Ο κ. Δανιηλίδης πήρε το λόγο και έσπευσε να προεξοφλήσει ότι η παράταξή του καταψηφίζει την εισήγηση, κάτι που ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων από τους υπόλοιπους δημάρχους, ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης...
Τον Σίμο "καθάρισε" ο Δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος τον... "παρακάλεσε" να μην επιμείνει στην άποψή του επειδή υπάρχει σοβαρός λόγος. Τελικά την εισήγηση ψήφισαν όλοι οι δήμαρχοι- μέλη του ΔΣ της ΤΕΔΚ, ενώ ο κ. Δανιηλίδης ψήφισε "παρών".
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΤΕΔΚ που τα μέλη του ΔΣ δεν ακολουθούν την τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξής τους και ψηφίζουν "κόντρα".
Το γεγονός δεν μπορεί να είναι άσχετο με τις διεργασίες εντός ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών για το νέο ΔΣ της ΠΕΔΚΜ. Ο κ. Δανιηλίδης επιθυμεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος και πιέζει τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το πρόσωπό του συναντά πολλές αντιδράσεις. Άγνωστο είναι ακόμη εάν τον υποστηρίξει ο Γιάννης Μπουτάρης για τη θέση αυτή, καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει πολλούς εκλέκτορες.
Κατά τα λοιπά το ΔΣ της ΤΕΔΚ βρήκε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να διαμαρτυρηθεί για το χάλι των δήμων, χάλι που προέρχεται από την άρνηση της κυβέρνησης να τους χορηγήσει τους πόρους με τους οποίους, σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα πρέπει υποχρεωτικά να κατευθύνονται προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η ΤΕΔΚ ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:
ΖΟΦΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, ζητήματα που απειλούν την βιωσιμότητα και το έργο των Δήμων όλης της χώρας.
Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σήμερα το κράτος δεν καταβάλει στους Δήμους τα κονδύλια τα οποία υποχρεούται να τους καταβάλει, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Τακτική επιχορήγηση, ΣΑΤΑ και οφειλόμενα από παρακρατηθέντα προηγούμενων ετών δεν έχουν καταβληθεί. Πιο συγκεκριμένα:
- Καμία δόση της ΣΑΤΑ (επενδυτικό πρόγραμμα- έργα) δεν έχει καταβληθεί.
- Οι δύο δόσεις της ΣΑΤΑ του 2010 δεν καταβλήθηκαν.
- Από τα οφειλόμενα των προηγούμενων οικονομικών ετών καταβλήθηκε μόνο το 50% της τρίτης δόσης και αυτό τον Απρίλιο, ενώ ο νόμος ορίζει μαζί με το ύψος τους και το χρόνο καταβολής τον Ιανουάριο κάθε έτους.
- Η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης δεν έχει εισπράξει παρά μόνο 60.000 ευρώ μέσα στο 2011, ενώ ήδη παρήλθε σχεδόν το μισό έτος. Η ετήσια επιχορήγηση (από τα κονδύλια που προορίζονται προς τους Δήμους) προσεγγίζει το 1 εκ. ευρώ. Χωρίς χρηματοδότηση δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε κανένα έργο ούτε καν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων της μετά το Σεπτέμβριο, καθώς μέχρι σήμερα λειτουργεί χάρη στα αποθεματικά μίας συνεπούς οικονομικής διαχείρισης.
- Το «Μεσοπρόθεσμο» περιλαμβάνει περαιτέρω μείωση των κονδυλίων προς την Αυτοδιοίκηση κατά 580 εκ. ευρώ για το 2011 και επιπλέον αυτών κατά ακόμη 280 εκ. ευρώ για το 2012.
- Από τα 19 Προεδρικά Διατάγματα που προβλέπονται για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» προωθήθηκαν μόλις τρία! Το πρώτο υπεγράφη, το δεύτερο (για τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης), βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο συνταγματικότητας, όπως και το τρίτο που αφορά το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ».
Επίσης:
Με το ισχύον νομικό πλαίσιο το Σεπτέμβριο δεν θα είναι δυνατή η εφαρμογή προγράμματος μεταφοράς μαθητών, λόγω των διαδικασιών που επελέγησαν αλλά και των μεγάλων καθυστερήσεων που ήδη καταγράφονται.
Όλα τα παραπάνω όχι μόνο απειλούν την οικονομική βιωσιμότητα των Δήμων αλλά θέτουν εν αμφιβόλω τη συνέχιση του πολυσχιδούς έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Πατρίδας μας.
Η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης εφιστά την προσοχή της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και ζητά σοβαρή αντιμετώπιση και άμεσες λύσεις.
«Πολύ φοβούμαι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται σε αδιέξοδο καθώς καλείται να πληρώσει αυτή και έμμεσα οι ήδη βαριά φορολογούμενοι πολίτες το μάρμαρο των αποτυχημένων πολιτικών», τόνισε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βασ. Παπαγεωργόπουλος.
Τα παραπάνω σημεία αποτέλεσαν τον κορμό ψηφίσματος που εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΤΕΔΚ, στην οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, με πρόταση του μέλους και Δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου και ψήφισμα για το θάνατο του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Άγγελου Τζέκη.
Σε αυτό εκφράζονται τα συλλυπητήρια της αυτοδιοικητικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης προς την οικογένεια και τον πολιτικό φορέα του εκλιπόντος. Αντιπροσωπεία του ΔΣ θα παραστεί στην κηδεία.
Πηγή : http://www.taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου