Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

«Η κυβέρνηση του Μνημονίου έχει οδηγήσει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω»
          
Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο τα προβλήματα στα σχολεία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς άσκησε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση του Μνημονίου έχει οδηγήσει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω".
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι σχολείο δίχως χρηματοδότηση και στήριξη δεν μπορεί να είναι δημόσιο σχολείο, όπως επίσης σχολείο δίχως καθηγητές, δασκάλους και χωρίς βιβλία δεν μπορεί να είναι καν σχολείο.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι "έχουμε να δούμε αυτό το φαινόμενο -να ξεκινάει η σχολική χρονιά και οι μαθητές να σπεύδουν σε φωτοτυπίες και σε παλιότερα βιβλία- πολλές δεκαετίες. Μας γυρνάνε στη μεταπολεμική περίοδο. Και την ευθύνη την έχει ακέραια η υπουργός Παιδείας, η οποία κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να απαξιώσει το δημόσιο σχολείο, να τα βάλει με τους καθηγητές και τους δασκάλους, να τα βάλει με σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα και για το μόνο που μπορεί να επιχαίρει είναι ότι στις κατ' ιδίαν συζητήσεις της μπορεί να είχε τη στήριξη της αμερικάνικης πρεσβείας και του πρέσβη".
"Κάνουμε έκκληση προς τον πρωθυπουργό, να αναλάβει τις ευθύνες του και να βγάλει έξω από τη μνημονιακή λαίλαπα της πολιτικής του τον πιο ευάλωτο τομέα, τον πιο ευαίσθητο τομέα, τον τομέα της παιδείας και να μην προχωρήσει σ' αυτές τις καταστροφικές επιλογές", κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου