Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Απατεώνες έπεισαν 74χρονη να τους παραδώσει 7.450 €
           
Την οδήγησαν σε τραπεζικό κατάστημα της Κοζάνης για να κάνει ανάληψη
Δύο επιτήδειοι ξάφρισαν κανονικά όλο το κομπόδεμα μιας ηλικιωμένης στην Κοζάνη, την οποία εξαπάτησαν και απέσπασαν το ποσό των 7.450 ευρώ. Οι απατεώνες, ηλικίας 40 και 45 ετών, ήταν τόσο πειστικοί, καθώς έπεισαν την 74χρονη ηλικιωμένη να πάει στην τράπεζα, να κάνει ανάληψη όλα τα λεφτά που είχε στο βιβλιάριο και να τα “καταθέσει” στους δύο αγνώστους, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν “καπνός”.
Η απάτη διαπράχτηκε χτες το πρωί στο κέντρο της Κοζάνης. Η ηλικιωμένη γυναίκα έβγαινε από το σπίτι της, όταν την πλησίασαν οι δύο άνδρες, οι οποίοι πούλησαν το γνωστό παραμύθι. Ότι δηλαδή κάνουν μία δουλειά μαζί με τον γαμπρό της, αλλά απαιτούνται πολλά χρήματα. Φρόντισαν μάλιστα να μάθουν πληροφορίες για τον γαμπρό, ο οποίος δραστηριοποιείται σε άλλη πόλη και ασχολείται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. “Η επένδυση που θέλουμε να κάνουμε είναι μεγάλη και ο γαμπρός σου θα τα οικονομήσει”, φέρεται να είπαν στην ανύποπτη ηλικιωμένη. Την έπεισαν να πάει μέχρι το γκισέ της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της πόλης, ενώ η ίδιοι περίμεναν απ’ έξω.
Η γιαγιά έκανε ανάληψη του ποσού των 7.450 ευρώ, βγήκε έξω και έδωσε τα χρήματα στους… ευεργέτες του γαμπρού της, οι οποίοι τα πήραν και εξαφανίστηκαν.
Δυστυχώς, η ηλικιωμένη σε δεύτερο χρόνο σκέφτηκε ότι μπορεί να έκανε γκάφα και τότε ειδοποίησε την αστυνομία. Στο τμήμα Ασφάλειας οι αστυνομικοί της έδειξαν φωτογραφίες αρκετών σεσημασμένων ατόμων. Στη μία από τις φωτογραφίες η ηλικιωμένη γυναίκα αναγνώρισε το πρόσωπο του ενός απατεώνα που την εξαπάτησε. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για “γνωστό άτομο, Αθίγγανο που διαμένει σε γειτονικό νομό και περιφέρεται σε πόλεις και χωριά, εξαπατώντας κόσμο”.
Οι δύο δράστες αναζητούνται από την αστυνομία, ωστόσο η ηλικιωμένη γυναίκα κλαίει ακόμη το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, των περίπου 7.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου