Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Έσκαβαν αναζητώντας αρχαία και θησαυρούς
Ανασκαφές σε έναν χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Βέροιας έκανε μια ελληνοβουλγαρική σπείρα αρχαιοκαπήλων, στα ίχνη της οποίας βρίσκεται η αστυνομία.αν αναζητώντας αρχαία και θησαυρούς
Ήδη στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται ένας 44χρονος Βούλγαρος, που οι αστυνομικοί θεωρούν πως ήταν μέλος του κυκλώματος παρά τους ισχυρισμούς του ότι προσελήφθη από άγνωστα άτομα, για να φυλάει τον συγκεκριμένο χώρο και να σκάβει κατόπιν εντολών.
Η εκτεταμένη ανασκαφή που επιχείρησε το κύκλωμα εντοπίσθηκε, έπειτα από πληροφορίες, στη δασική περιοχή του Πολυδένδρου Ημαθίας (θέση Σωληνάρια).
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι ένας χώρος που κατά καιρούς έχουν γίνει ανασκαφές για ανεύρεση αρχαιοτήτων αλλά και πολύτιμων λίθων και μετάλλων.
Οι αστυνομικοί, ερευνώντας τον χώρο, εντόπισαν συνολικά επτά ορύγματα, από τα οποία ένα είχε βάθος οκτώ μέτρων, και διάφορα σκαπτικά εργαλεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα λαγούμια ανοίχθηκαν στην κορυφή λοφίσκων που υπήρχαν στην περιοχή, κάτω από τους οποίους οι αρχαιοκάπηλοι ήλπιζαν να εντοπίσουν ασύλητους αρχαίους μακεδονικούς τάφους.
Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, για τη διάνοιξη των λαγουμιών έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά άτομα. “Δεν είναι δυνατόν αυτά τα ορύγματα να προέλθουν από την εργασία ενός και μόνο ατόμου”, έλεγαν χαρακτηριστικά αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση.
Η ανάκριση του 44χρονου Βούλγαρου συνεχίζεται και σύντομα οι αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα στοιχεία που θα τις οδηγήσουν στην πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος των αρχαιοκαπήλων.
Ήδη τον χώρο επισκέφθηκαν αρχαιολόγοι, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου