Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης στην Εθνική Ασφαλιστική
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης στην Εθνική Ασφαλιστική
Τα μέλη του κυκλώματος δήλωναν ψευδώς επισκευές σε αυτοκίνητα, ακόμα και σε ανύπαρκτα συνεργεία.
Κέρδιζαν χρήματα βγάζοντας αποζημιώσεις για ανύπαρκτα ατυχήματα
Πολυμελές κύκλωμα, το οποίο επί χρόνια «έβγαζε» αποζημιώσεις από την Εθνική Ασφαλιστική για εικονικές ή ανύπαρκτες ζημιές στον τομέα ασφάλισης των αυτοκινήτων, εξάρθρωσαν αστυνομικοί στη βόρεια Ελλάδα.
Στην υπόθεση, βάση των πρώτων στοιχείων, εμπλέκονται τουλάχιστον 10 υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας, πραγματογνώμονες, ιδιοκτήτες συνεργείων επισκευής οχημάτων και ασφαλιστικοί πράκτορες. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικούς, ο αριθμός των εμπλεκομένων δεν αποκλείεται να αυξηθεί.
Η κλοπή αποκαλύφθηκε μετά απο εσωτερική έρευνα που έγινε στην ασφαλιστική εταιρεία. Μόλις διαπιστώθηκε τι συνέβαινε ενημερώθηκε η Οικονομική Αστυνομία, κλιμάκιο της οποίας ξεκίνησε έρευνα κατά το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου, η οποία ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες.
Από το πρωί της Τετάρτης δεκάδες άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, της Ασφάλειας Αττικής και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν ευρεία επιχείρηση τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλους νομούς της βόρειας Ελλάδας σε σπίτια, γραφεία και επιχειρήσεις των εμπλεκομένων.
Απο τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί προκύπτει πως τα μέλη του κυκλώματος δήλωναν ψευδώς επισκευές σε αυτοκίνητα, ακόμα και σε ανύπαρκτα συνεργεία και στη συνέχεια μέσω βεβαιώσεων από πραγματογνώμονες κατάφερναν και έπαιρναν χρήματα σε συνεργασία με ασφαλιστικούς πράκτορες και υπαλλήλους της εταιρείας.
Οι αρχικές εκτιμήσεις λένε πως κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 1.200.000 ευρώ, ωστόσο το τελικό ποσό θα εξακριβωθεί από την εξέταση όλων των φακέλων οχημάτων με ανύπαρκτες ζημιές.
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελευθέριο Οικονόμου «να επεκταθούν προς κάθε κατεύθυνση και με γρήγορους ρυθμούς οι έρευνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου