Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Απαλλάχθηκε από χρέη 48.861,53 ευρώ με απόφαση του ειρηνοδικείου Καβάλας
Στην απαλλαγή μιας οφειλέτιδας από το σύνολο των οφειλών της, ύψους 48.861,53 ευρώ, στο στάδιο του δικαστικού συμβιβασμού σύμφωνα με τον νόμο (Ν 3869/10) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προχώρησε με απόφασή του το ειρηνοδικείο Καβάλας.
To ειρηνοδικείο Καβάλας, που δικαίωσε την οφειλέτιδα, στην απόφασή του επισημαίνει πως “ο σκοπός του νόμου δεν είναι η ικανοποίηση των πιστωτών, αλλά η επανένταξη του υπερχρεωμένου πολίτη στην οικονομική και κοινωνική ζωή με την επανάκτηση της οικονομικής ελευθερίας, που συνεπάγεται η εξάλειψη των χρεών που αδυνατεί να αποπληρώσει, ώστε να απεγκλωβιστούν από τα χρέη οι υπερχρεωμένοι πολίτες, να διασφαλίσουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που θα θελήσουν να αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις του νόμου ένα ελάχιστο επίπεδο οικονομικής διαβίωσης και οι πολίτες να ανακτήσουν την αγοραστική τους δύναμη προάγοντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα”.
Η οφειλέτιδα, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας (ΕΝΚΚΑ), υπέβαλε στους πιστωτές της (μια τράπεζα εν προκειμένω) αίτηση εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών της του Ν. 3869/2010, με τη συνδρομή της Ένωσης Καταναλωτών. Στη συνέχεια, μετά τη διαπίστωση της αποτυχίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού στις 5 Φεβρουαρίου 2011, υπέβαλε αίτημα στο ειρηνοδικείο Καβάλας για δικαστική ρύθμιση των χρεών της.
Τη σύνταξη της αίτησης προς το ειρηνοδικείο αλλά και την υποστήριξη της οφειλέτιδας ανέλαβε εθελοντικά μέλος της Ένωσης Καταναλωτών. Η ΕΝΚΚΑ χαιρέτισε αυτή την πρώτη σχετική δικαστική απόφαση του ειρηνοδικείου Καβάλας (192/2011), η οποία επικυρώνει το σχέδιο διευθέτησης οφειλών, το οποίο αποκτά ισχύ δικαστικού συμβιβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου