Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
   Διαβάζοντας  κάποιος την αιτιολόγηση της απομάκρυνσης του κου Μπίκου (ασχέτως αν έπρεπε ή όχι να απομακρυνθεί) από Αντιδήμαρχο Χαλκηδόνος, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί την  έλλειψη πολιτικού λόγου και ανάπτυξης πραγματικών επιχειρημάτων από πλευράς του Δημάρχου.
  Αυτό βέβαια είναι φυσιολογικό, καθώς η πολιτική απειρία του νέου Δημάρχου είναι δεδομένη μιας και κανείς δεν γεννήθηκε ούτε πολιτικός ούτε Δήμαρχος. Είναι όμως παράλληλα  και ενδεικτικό ίσως της νοοτροπίας και της προσωπικής φιλοσοφίας του κου Δαϊκούδη καθώς φαίνεται  να ¨ακούει¨ λίγο  και να  ¨μαθαίνει με πολύ αργούς ρυθμούς¨ παρουσιάζοντας - προς το παρόν -  ένα σοβαρότατο έλλειμμα  τουλάχιστον  στον τομέα πολιτικής διαχείρισης των θεμάτων.
    Η στενή του επαφή με τον Βουλευτή κο Θ. Καράογλου και πιθανόν η πολιτική συμβουλευτική δράση του τελευταίου προς το πρόσωπό του , ίσως αποτελούν για το Δήμαρχο αρκετή  ¨ποσότητα¨ από την οποία  θεωρεί ότι μπορεί να αντλήσει την απαραίτητη για τον ρόλο του πολιτική σκέψη. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν  επιβεβαιώνεται μέχρι σήμερα από την πραγματικότητα καθώς το συγκεκριμένο ¨έλλειμμα¨ του Δημάρχου αποτελεί καθημερινή διαπίστωση όχι μόνο των αιρετών αλλά και των δημοτικών υπαλλήλων και φυσικά των πολιτών.
   Είναι λοιπόν ο νέος Δήμαρχος όπως λένε πολλοί ανασφαλής και πολιτικά ¨λίγος¨ ;
   Και αν είναι, αυτό οφειλόταν στην ¨εξάρτηση¨ του από την προεκλογική του συμφωνία με τον κο Μπίκο και στην επικάλυψή του σε πολλά θέματα από τον πρώην Αντιδήμαρχο;   στην απειρία του και στην  πολιτική μοναξιά που έχει επιλέξει ;  ή απλώς σε πολιτική αδυναμία ;
   Η αλήθεια θα φανεί από δω και πέρα καθώς αποτινάζοντας από πάνω του το ¨πρόβλημα¨ Μπίκος παύει να έχει άλλοθι και  καλείται άμεσα να ενώσει την δημοτική του ομάδα  να απομονώσει  τον πρώην αντιδήμαρχο εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του Δήμου, να επαναπροσδιοριστεί ως πολιτικό πρόσωπο, να αναθερμάνει τις σχέσεις του με όλους τους πολίτες του Δήμου, με λίγα λόγια καλείται να αποδείξει στην κοινωνία ότι άξια είναι αυτός ο Δήμαρχος και ότι μπορεί να τα καταφέρει.
  Το πώς και το αν το πετύχει, θα φανεί στο μέλλον, το σίγουρο είναι πάντως ότι όλοι όσοι τον πίεσαν και τον προέτρεψαν να προχωρήσει στο ¨σπάσιμο του δεσμού¨  με τον Αντιδήμαρχο – βλέπε βουλευτή Θ.Καράογλου, Περιφερειάρχη  Δ.Ψωμιάδη, πρώην Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου Α. Αραμπατζή – σε αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να τον βοηθήσουν άμεσα να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα.
  Χρειάζεται λοιπόν να στραφεί αλλού για να βρει μια αντικειμενική  και μόνιμη βοήθεια τουλάχιστον στον τομέα  πολιτικής διαχείρισης αλλά και της επικοινωνίας του με την ομάδα του και τους πολίτες .
  Το που θα την βρει; αυτό θα πρέπει να είναι  σήμερα το μεγάλο του πρόβλημα (αν και ο νομοθέτης έχει φροντίσει γι΄αυτό: γ.γ Δήμου, συνήγορος του πολίτη, ειδικοί σύμβουλοι, επιτροπές κ.ά)  και η πρώτη του προτεραιότητα.
  Ας ελπίσουμε όλοι για το καλό του τόπου όλα αυτά να τα έχει καταλάβει, γιατί το καράβι μόνο με καπετάνιο δεν μπορεί να ταξιδέψει, χρειάζεται και τιμονιέρη και μηχανικούς και λοστρόμους και ναύτες…..και μούτσους.

                                                                                                                
                                                                            El mutante



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου