Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Οι καλοί  λογαριασμοί κάνουν  τους  καλούς φίλους.

Φίλοι αναγνώστες του blog, από την πρώτη μέρα που το δημιουργήσαμε,  μια ομάδα κατοίκων των πρώην δήμων Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας σκοπός μας ήταν να προβάλουμε μέσα από εδώ όσα θα μπορούσαν να μας ενώσουν και να κάνουν τα χωριά μας μέσα στο νέο δήμο Χαλκηδόνος να πάνε μπροστά.
Από την πρώτη μέρα επειδή δεν χαριστήκαμε σε κανέναν πρώην κα νυν δήμαρχο και στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης  όταν θεωρούσαμε ότι έκανε λάθος, και το αναφέραμε και το καυτηριάζαμε,  έφτασαν στο σημείο αυτοί που ενοχλούνταν από τα δημοσιεύματα μας να ψάχνουν για να φορτώσουν σε κάποιον αυτό το  blog και να προσπαθούν να το προσωποποιήσουν σε κάποιο πρόσωπο που αυτοί  νόμιζαν ότι ήταν ο διαχειριστής του.
Πρώτος και καλύτερος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών  Έργων και αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αγίου Αθανασίου Γιάννης Μπίκος, γιατί θεωρούσε ότι τον πολεμούσαμε  με αυτά που γράφαμε και σχολιάζαμε γι’ αυτά που έκανε στον Δήμο.
Μετά ο Δήμαρχος γιατί θεωρούσε ότι  ήμασταν άτομα που  έβαλε ο αντιδήμαρχος να γράφουν γι’ αυτόν.
Επειτα οι πρώην Δήμαρχοι γιατί οι κριτική μας δεν σταματούσε μόνο στους εν ενεργεία διοικούντες τον Δήμο, αλλά κρίναμε και σχολιάζαμε και τις ενέργειες και τα έργα  των προηγούμενων διοικήσεων των πρώην δήμων.
Αν διαβάσετε από την αρχή τις αναρτήσεις μας στο blog  θα δείτε ότι ποτέ δεν χαριστήκαμε σε κανέναν,  σχολιάζαμε, πάντα καλοπροαίρετα, όσα γίνονταν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο αλλά και  ότι συνέβαινε και συμβαίνει μέσα στον δήμο μιας και αυτά είναι που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων  μας που ζούμε σε αυτόν τον νέο Δήμο.
Σε ένα πράγμα ήμασταν όμως αντίθετοι από την πρώτη στιγμή, σε αυτή την μυστική συμφωνία, που όλοι λίγο πολύ την ξέραμε,  αλλά κανένας  δεν την ομολογούσε δημόσια τουλάχιστον από αυτούς που την  είχαν κάνει, και όταν εμείς την αναφέραμε μας κατηγορούσαν ότι λέμε πράγματα που δεν έχουν γίνει ,  φυσικά αναφερόμαστε στην συναλλαγή που έγινε προεκλογικά μεταξύ του Παναγιώτη Δαϊκούδη και του Γιάννη Μπίκου,  την οποία συναλλαγή  επίσημα για πρώτη φορά πληροφορηθήκαμε όλοι  από την επιστολή – απαίτηση του Δημάρχου στον Αντιδήμαρχο για να παραιτηθεί, και που από την πρώτη στιγμή πιστεύαμε όταν την είχαμε πληροφορηθεί ανεπίσημα, ότι μόνο κακό θα έκανε στον Δήμο και στους Δημότες αυτή η συμφωνία-συναλλαγή.
Και δύστυχος πριν περάσει ο ένας χρόνος της νέας δημοτικής αρχής δικαιωθήκαμε, έφτασε ο Δήμος με πολλά προβλήματα και χρέη να λειτουργεί χάρη τις προσπάθειες κάποιων δημοτικών υπάλληλων και κάποιων από τους εκλεγμένους συμβούλους , όχι όμως χάρη στην προσπάθεια Δημάρχου και Αντιδημάρχου  γιατί και οι δύο τους  προσπαθούσαν να βάλουν τρικλοποδιά ο ένας στον άλλον αφού είχαν κάνει αυτή την συμφωνία, ο ένας για να παραμείνει αυτός Δήμαρχος και τα τέσσερα περίπου χρόνια, και ο άλλος να γίνει μια ώρα πιο γρήγορα αυτός Δήμαρχος αφού από την αρχή θεωρούσε οτι δεν του πήγαινε η δεύτερη θέση,  επόμενο ήταν  λοιπόν εξαιτίας αυτής της διαμάχης μόνο   προβλήματα να δημιουργούνται.
Αποδείχτηκε λοιπόν ότι αυτή η προεκλογική λυκοφιλία ήταν ότι χειρότερο για τον νέο δήμο Χαλκηδόνος και για τους δημότες του,  και αυτό γιατί και οι δυο όταν κάνανε την συμφωνία, στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν πως θα μπορέσει ο ένας να φάει τον άλλον πριν την ώρα του (κανονική ανθρωποφαγία), ήταν λοιπόν φυσικό και επόμενο να φτάσουμε γρηγορότερα από όσο υπολογίζαμε όλοι σε αυτά που προβλέπαμε οτι θα γίνουν αν τελικά επικρατούσαν  στις εκλογές.
Ο Γιάννης Μπίκος παλιός στην πολιτική και γυρίζοντας σε όλους τους χώρους γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα έχοντας συμπάθειες και αντιπαθείς, μετά την ρήξη του με τον Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και την αποτυχία του στις βουλευτικές εκλογές να εκλεγεί βουλευτής,   προσπάθησε με αυτή την συμφωνία να επιβεβαιωθεί πολιτικά γιατί πλέον θα έβγαινε έξω από το πολίτικο γίγνεσθαι και θα χανόταν,  και αυτό το επιβεβαίωσε με την  πρωτοκαθεδρία του στον συνδυασμό , όταν  στις εκλογές συγκέντρωσε κοντά στους 3.000 σταυρούς  και ήταν μακράν  ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς  από όλους τους συνδυασμούς, φυσικά από την πρώτη στιγμή άρχισε να λειτουργεί σαν να ήταν αυτός ο Δήμαρχος του νέου Δήμου, μιας και θεωρούσε ότι ο Παναγιώτης  Δαϊκούδης ήταν πολύ λίγος για Δήμαρχος, και ότι χάρη σε αυτόν έγινε Δήμαρχος.
Ο Παναγιώτης Δαϊκούδης στηρίχθηκε στον Γιάννη Μπίκο γιατί ήξερε ότι μόνος του δεν είχε καμία ελπίδα να κάνει ισχυρό ψηφοδέλτιο πέρα από τα Κουφάλια,  και γνωρίζοντας  αυτό, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την θέση του Δημάρχου έκανε το λάθος να πιστέψει ότι είναι Δήμαρχος των Κουφαλίων  και όλες οι προσπάθειες του να γίνονται μόνο για τα Κουφάλια μην χάσουν κάποια από τα κεκτημένα  τους και για να μαζέψει τα πάντα στα εκεί, ξέχασε όμως ότι τον εξέλεξαν για Δήμαρχο ενός μεγάλου νέου Δήμου που έχει 17 χωριά και όχι μόνο ένα, το αποτέλεσμα λοιπόν αυτής της συμμαχίας – λυκοφιλίας ήταν από την πρώτη στιγμή προδιαγεγραμμένο και γι’ αυτό ήμασταν και είμαστε αντίθετοι σε αυτήν την ιδιόμορφη διαρχία, δυο δήμαρχοι ένας δήμος.

2 σχόλια:

  1. Τώρα μας τα λες καλύτερα editorial,γιατί κάποια στιγμή πίστεψα ότι τάσσεσαι στο πλευρό του Μπίκου,κάτι που το θεωρώ ανήθικο για ανεξάρτητο blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι σας θελουμε να τα λετε σε όλους και να τα λέτε ολα, να εισαστε ανεξάρτητοι οχι σαν καποια αλλα blog που απο την πρώτη λέξη που διαβάζεις καταλαβαίνεις οτι κάποιους τους χαϊδευουν γιατι μαλον τα εχουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή