Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γιώργος Αρβανιτίδης
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2011
ΑΠ: 18719

Προς Υπουργούς
-         Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
-         Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


Θέμα: «Πρόβλημα στη λειτουργία του Ιατρείου Κουφαλίων του Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Το Ιατρείο του ΙΚΑ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης καλύπτει τις ανάγκες άνω των 50.000 ασφαλισμένων, εξυπηρετώντας παράλληλα ασφαλισμένους από άλλους όμορους δήμους, όπως είναι ο Δήμος Πέλλας και ο Δήμος Πολυκάστρου Κιλκίς.
Με τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου ιατρού και τις μεταθέσεις άλλων ιατρών που απασχολούνταν στο εν λόγω ιατρείο, απέμεινε μόνο ένας ιατρός καρδιολόγος. Επιπλέον, ένας παθολόγος από άλλο ιατρείο της περιοχής επισκέπτεται εκ περιτροπής -και μόνο πρωινές ώρες- το ιατρείο του ΙΚΑ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και προσφέρει υπηρεσίες για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των ασφαλισμένων. Παράλληλα, μετά και τη διακοπή της συνταγογράφησης από το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ απευθύνονται στο ιατρείο του ΙΚΑ Κουφαλίων. Επιπρόσθετα, καμία άλλη ειδικότητα ιατρού δεν απασχολείται στο ιατρείο και, κατά συνέπεια, οι ασφαλισμένοι απευθύνονται στο ΙΚΑ της Πύλης Αξιού Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται 45 χιλιόμετρα μακριά. Την όλη κατάσταση επιβαρύνει, επιπλέον, η αδυναμία πραγματοποίησης μικροβιολογικών εξετάσεων στο εν λόγω ιατρείο, λόγω της διακοπής των συμβάσεων με συμβεβλημένα ιατρικά εργαστήρια της περιοχής.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβουν προκειμένου να ενισχύσουν το ιατρείο του ΙΚΑ Κουφαλίων με παθολόγο, όχι μόνο κατά τις πρωινές ώρες αλλά και τις απογευματινές, καθώς και με άλλες ειδικότητες ιατρών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων;
2. Υπάρχει πρόθεση και χρονοδιάγραμμα ανανέωσης ή υπογραφής νέων συμβάσεων με τα ιατρικά εργαστήρια της περιοχής;



Ο ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Αρβανιτίδης




  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου