Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επίθεση δημάρχου Δέλτα Νίκου Γιουτίκα σε Καρχιμάκη για τη μετεγκατάσταση ΔΕΘ
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο δήμαρχος Δέλτα Νίκος Γιουτίκας στις δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, αναφορικά με τη μετεγκατάσταση ή όχι (τελικά) της ΔΕΘ στη Σίνδο.
«Ο κ. Καχριμάκης (σ.σ.: το λάθος στο όνομα από τον ίδιο το δήμαρχο), με τις δηλώσεις του ότι "όποιος λέει ότι η ΔΕΘ θα πάει στη Σίνδο κοροϊδεύει τον εαυτό του, κοροϊδεύει και τους υπόλοιπους", εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη που επανειλημμένα έχουν δηλώσει τόσο στη Βουλή όσο και στα ΜΜΕ ότι ο χώρος μετεγκατάστασης της ΔΕΘ είναι αυτός που αποφασίστηκε έπειτα από διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη των φορέων και ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2009, δηλαδή η Σίνδος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα.
«Αν ο κ. Καχριμάκης υποκαθιστά όλους τους θεσμικούς φορείς που έχουν ταχθεί υπέρ της Σίνδου, τότε να τον "χαίρονται" στο ΠΑΣΟΚ», σημειώνει και υπογραμμίζει:
«Η επανεξέταση της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ μπορεί κατά την άποψη μας να ακυρώσει το όλο έργο, με καταστρεπτικές συνέπειες όχι μόνο για τη δυτική Θεσσαλονίκη αλλά για όλη την περιφέρεια.
»Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας (Δήμος-ΔΕΘ-ΑΤΕΙΘ) και καλούμε όλους να τους σεβαστούν».
Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Δέλτα κατά του Μιχάλη Καρχιμάκη έχει ως εξής:
Η ΔΕΘ σε νέες περιπέτειες
Ο κ. Καχριμάκης με τις δηλώσεις του ότι "όποιος λέει ότι η ΔΕΘ θα πάει στη Σίνδο κοροϊδεύει τον εαυτό του, κοροϊδεύει και τους υπόλοιπους" εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη που επανειλημμένα έχουν δηλώσει τόσο στη Βουλή όσο και στα ΜΜΕ ότι ο χώρος μετεγκατάστασης της ΔΕΘ είναι αυτός που αποφασίστηκε έπειτα από διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη των φορέων και ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2009. Δηλαδή η Σίνδος.
Και αυτό γιατί η υπόθεση έχει συνδεθεί άμεσα με την οικονομική-περιβαλλοντική-κοινωνική ανάπτυξη στην υποβαθμισμένη δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Έχουμε απευθυνθεί τόσο στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ.Παπανδρέου με ανοικτή επιστολή, όσο και σε Υπουργούς και Βουλευτές και η θέση της κυβέρνησης είναι να μετεγκατασταθεί η ΔΕΘ στη Σίνδο.
Αν ο κ. Καχριμάκης υποκαθιστά όλους τους θεσμικούς φορείς που έχουν ταχθεί υπέρ της Σίνδου, τότε να τον ΄΄χαίρονται΄΄ στο ΠΑΣΟΚ.
Είναι πλέον προφανές ότι η ΔΕΘ έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια συμφερόντων, εμμονών και φιλοδοξιών.
Αντί τα δημόσια πρόσωπα να είναι προσηλωμένα στην επιτυχή έκβαση των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί για την μετεγκατάσταση, αναλώνονται σε αντιπαραθέσεις, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν περιθώρια για την καθυστέρηση υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού έργου. Η επανεξέταση της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ μπορεί κατά την άποψη μας να ακυρώσει το όλο έργο, με καταστρεπτικές συνέπειες όχι μόνο για τη Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά για όλη την Περιφέρεια.
Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας (Δήμος-ΔΕΘ-ΑΤΕΙΘ) και καλούμε όλους να τους σεβαστούν.
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας κατανοήσουμε ότι η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο δεν επιδέχεται καμιάς τροποποίησης. Αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα συναντήσει τη συνολική αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και τον θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου