Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

        
ΓΝΩΜΗ
Εκτός από μνημόνια, έχουμε και καύσωνες
Τα θερμόμετρα που αρχίζουν να δείχνουν κόκκινο ανεβάζοντας τον υδράργυρο στα επίπεδα συναγερμού παρακινούν τους συμπολίτες να αναζητήσουν λίγη δροσιά, υπενθυμίζοντας παράλληλα την παρουσία του φετινού καλοκαιριού. Περισσότερο δείχνουν την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις της εποχής που συνδυάζεται με ευκαιρίες για καλύτερη ευεξία και πνευματική διάθεση.
Εν τούτοις τα μνημόνια που πάνε κι έρχονται, δεν φαίνεται να αφήνουν τους ανθρώπους να ηρεμήσουν. Τα τηλεοπτικά κανάλια φορτίζουν το κλίμα διατηρώντας τους υψηλούς τόνους, μη παραλείποντας να φιλοξενούν αναλυτές και παπαγαλάκια που θέλουν να πείσουν ότι για όλα ευθύνονται οι πολίτες και πρέπει να πληρώσουμε με τη φορολογία εισοδήματος, το φόρο αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά, ακόμα και με τους αυξημένους φόρους για τα ακίνητα και το πετρέλαιο θέρμανσης. Προσθέστε την αύξηση του ΦΠΑ σε 23% για μια σειρά βασικών ειδών κατανάλωσης, την αναπροσαρμογή των τελών αυτοκινήτων και τις αυξήσεις που θα προκύψουν σε τιμολόγια και υπηρεσίες για να έχουμε μια πρώτη γεύση.
Έπειτα από όλα αυτά το φετινό καλοκαίρι δείχνει να κρύβει για τους περισσότερους μια παγερή διάθεση. Είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα η αίσθηση πως σημαντικά πράγματα θα συμβούν στο άμεσο μέλλον, οι εκλογές είναι ένα από τα σενάρια, αρκετό να βγάλει στα πολιτικά στέκια κάποιους υποψήφιους που τρέφουν φιλοδοξίες, όσο για τον κόσμο οι απόψεις είναι μοιρασμένες κατά πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα.
Ανεξαρτήτως όλων αυτών που θα συμβούν και θα επηρεάσουν τη ζωή μας, έχει σημασία οι άνθρωποι να μη θυσιάσουν τη διάθεσή τους, να δείξουν πως δεν θα κάνουν κουμάντο εκείνοι που επιδιώκουν να τους κρατούν υπό τον έλεγχό τους, μέχρι το είναι του εαυτού τους. Είναι καιρός να επανακτήσουν τη δυνατότητα να σκέφτονται πιο καθαρά, να επιδιώκουν τις καλές σχέσεις μεταξύ τους και να διατηρούν φυλαγμένο σε μια άκρη του μυαλού τους το δικαίωμα να διακυβεύουν τις τύχες τους. Μια ρεαλιστική διέξοδος πάντα ανοικτή για τις ελεύθερες στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου