Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011


Άλλο ένα παραμύθι του ανεκδιήγητου πρώην υπουργού εσωτερικών  Ραγκούση και  του καταστροφικού για τις τοπικές κοινωνίες νόμου  Καλλικράτη, που έφτιαξε στο πόδι  έπεσε στο κενό.
                     
Κομισιόν: Οι λιγότερο χρεωμένοι της Ευρώπης οι ΟΤΑ της Ελλάδας
Μπορεί τα δάνεια δύο δήμων να λαχτάρησαν όλη την Ελλάδα, με την εμπλοκή που προκλήθηκε στο ΔΝΤ για την εκταμίευση της 5ης δόσης, όμως οι ελληνικοί δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό πιστοποιεί ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρέν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, εμφανίζεται η Ελλάδα με το δεύτερο μικρότερο χρέος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως ποσοστό του ΑΕΠ, με μόλις 0,9% για το 2010, μετά τη Μάλτα που εμφανίζει μηδενικό χρέος. Αντιθέτως οι οικονομικά εύρωστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά δανεισμού των ΟΤΑ, ως ποσοστό του ΑΕΠ, με την Ολλανδία στο 8,4%, τη Γαλλία και την Ιταλία στο 8,3%, τη Δανία στο 7,2%, τη Φιλανδία στο 6,6%, τη Σουηδία στο 5,6% και τη Γερμανία στο 5,2%, το Ηνωμένο Βασίλειο στο 4,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου