Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Τους κατηγορούν για ναρκωτικά και διαρρήξεις
Καλά κρατεί η ένταση στον καταυλισμό των Ρομά στη Χαλκιδόνα
    Συνεχίζεται η ένταση στη Χαλκηδόνα , καθώς κάτοικοι της κοινότητας διαμαρτύρονται εναντίον σκηνιτών Ρομά, τους οποίους και κατηγορούν για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για διαρρήξεις.
Μετά τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Χαλκηδόνας, έξω από τον πρόχειρο καταυλισμό των Ρομά, σήμερα η κατάσταση εκτονώθηκε, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στο χώρο για αποτροπή τυχόν επεισοδίων.
Τις τελευταίες ημέρες ομάδες κατοίκων της Χαλκηδόνας πραγματοποιούν περιπολίες στην χωριό, ακόμα και ελέγχους σε διερχόμενα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται στον κοινότητα, ενώ προχωρούν και σε καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι από τους Ρομά εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών και κλοπές.
Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων χαρακτηρίζουν προληπτικούς τους ελέγχους, δηλώνουν ότι στο παρελθόν δεν είχαν ποτέ προβλήματα με τους συγκεκριμένους σκηνίτες και υποστηρίζουν πως η διακίνηση των ναρκωτικών γίνεται από μεμονωμένα άτομα που έχουν εγκατασταθεί τους τελευταίους μήνες στον καταυλισμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου